Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Ιουλ 2016

Δεν θα το πίστευε κανείς αν του το λεγαν πως αυτή είναι η εικόνα μιας από τις πιο πολυσύχναστε παραλίες του νησιού μας, παραλία Βασιλικών! Μπράβο κα Δήμαρχε


Πραγματοποιήθηκε η τελευταία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στα γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού 25 Ιουλίου

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στα γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού πριν την τελική μετακόμιση στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο, στην οδό Πειραιώς 62 και Φλωρίνης, όπου και θα λειτουργούν από τον επόμενο μήνα.
Η τοπική μας οργάνωση παρευρέθηκε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

29 Ιουλ 2016

Οι Κηφήνες ποτέ δεν πεθαίνουν! Της κας Καίτη Μπούταλη προέδρου τοπικού Αιαντείου

Από το Face Book της κας Kaiti Boutali μια σημειολογική ανάρτηση, μιας προσωπικότητας που από την πρώτη μέρα στα κοινά ξεχώρισε και εξακολουθεί να μας εκπλήσσει ευχάριστα, δεν μασάει τα λόγια της. Καλό Καλοκαίρι κα Καίτη.
Υπάρχει μία τάξη ανθρώπων, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να εισχωρούν και να διαπρέπουν στην αυλή του εκάστοτε ηγέτη, πλουτίζοντας εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Δεν κυβερνούν πάντα οι ίδιοι, αλλά οπωσδήποτε γυρίζουν τον τροχό της ζωής. «Το πρώτο πράγμα που κάνουν αυτοί οι κηφήνες, είναι να ταχθούν στο πλευρό των δυστυχούντων. Τώρα όμως, θα πρέπει να βρουν τρόπο να διασφαλίσουν τον βίο τους, χωρίς να προκαλέσουν τον φθόνο .Από ποιο λουλούδι θα μαζέψουν τώρα τη γύρη τους? Από τα δυνατά μυαλά!!! Κι επειδή οι κηφήνες είναι πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζετε, θα μοιράσουν μία μικρή ποσότητα από αυτό το μελάκι στους δικούς τους.

ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Μετά το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Ιωάννινα, ομοσπονδιακοί προπονητές επέλεξαν 16 αθλητές από όλη την Ελλάδα για να στελεχώσουν προπονητικό κοινόβιο που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 3 εώς 8 Αυγούστου.
Από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας θα συμμετέχουν οι : Αγαπίου Μαρία, Αναστάσιος Κουντουριώτης και Ανατόλης Κουδούνας.

Η επιλογή τους αποτελεί δικαίωση για τον όμιλο μας , για τη σκληρή δουλεία των ίδιων αλλά και του προπονητή τους Αλέκου Περάματζη.

Επιτυχίες του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων στις 23 και 24 Ιουλίου.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ομίλου μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
-Πρωταθλητής Ελλάδος στο σκιφ Παίδων ο Ηλίας Κουδούνας του Σπύρου ,ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό.
-Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε το 4x Κορασίδων με τις Σταυρούλα Αθανασίου, Δανάη Βεγκου -Λαρετζακη, Ελένη Σοφρά και Άρτεμις Ασλανίδη.

28 Ιουλ 2016

Η ιστορία ξαναγράφεται στη Σαλαμίνα κι αναγεννάτε η ιστορική ομάδα του ΑΙΑΝΤΑ με την ένθερμη υποστήριξη του ΑΚΟΙΠΟΠ και του προέδρου της κ Σπύρου Κουτσούκου

Κείμενο και φωτό Μάριου Θεοχάρη
Το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ιστορικού Αίαντα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού, έγινε σήμερα στης 7 μ.μ στην γεμάτη αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας.
Σε μία γενική συνέλευση που θύμιζε Γ.Σ από τα παλιά, με παρόντες πάνω από 150 φίλους και μέλη της ιστορικής ομάδας του νησιού μας, μετά από πρόταση του προεδρείου της Γ.Σ ψηφίστηκε ομόφωνα το 15μελες συμβούλιο που θα αναλάβει να τρέξει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να δούμε τον Αιαντα να αγωνίζεται ξανά και να συνεχίσει να γράφει την ιστορία στο Πειραϊκό και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας από το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος

Με επιτυχία στέφθηκε και η 6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας που διοργάνωσε το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος, στο Λιμανάκι της Κύριζας στις 16-7-16 συμπληρώνοντας έτσι ένα κύκλο πενταετούς δράσης με στόχο την Διάδοση και την Διάχυση της Επιστήμης της  Αστρονομίας στο πλατύ κοινό μέσα από Εκπαιδευτικές, Κοινωνικές και Παρατηρησιακές δραστηριότητες.
Η εφετινή Αστροβραδιά ήταν αφιερωμένη στο ”Έτος Αριστοτέλη” αφού ως γνωστόν η UNESCO κήρυξε το 2016 Έτος Αριστοτέλη με αφορμή την συμπλήρωση 2400 χρόνων από την γέννησή του, ύστερα από πρόταση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής με την συνυπογραφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που και αυτό συμπληρώνει εφέτος 90 χρόνια λειτουργίας.

27 Ιουλ 2016

Γιώργος Γκλίστης, εξομολόγηση, παρότρυνση, κραυγή αγονίας, για τον ιστορικό ΑΙΑΝΤΑ

Δημοσίευση χωρίς δικούς μας σχολιασμούς μια και η έκκληση του ίδιου του φίλου μας από μόνη της καλύπτει τα "πάντα ΟΛΑ"
Αγαπητό μου τοπικό Ραδιοεντυπο, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας να διαβάσετε και να κοινοποιήσετε το κείμενο μου. Είμαι ένας φίλος από τα παλιά που τα τελευταία χρόνια ζω στη Κρήτη. Αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι μέσα σε όλα τα προβλήματα του ιστορικού μας νησιού και για την τύχη και τον αφανισμό του ΑΘΑΝΑΤΟΥ ποδοσφαιρικού μας ΑΙΑΝΤΑ.
Μπορεί να λείπω από την ιδιαίτερα μου πατρίδα εδώ και μερικά χρόνια αλλά η στεναχώρια μου για τον διασυρμό και τον αφανισμό της ΕΝΔΟΞΗΣ ποδ/κης μας ομάδας είναι τεράστια, όπως θέλω να πιστεύω και για πολλούς συμπατριώτες μου.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ. Το Ειδικό Κορφιάτικο Έπαθλο ‘’Σόφια Βέμπο ‘’για το 2016 στην Άννα Βίσση Ζωή!

Η γνωστή Τραγουδίστρια Άννα Βίσση, αποδέχτηκε την τιμητική διάκριση που της έγινε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και θα παραβρεθεί να παραλάβει το Ειδικό έπαθλο που φέρει το όνομα της Τραγουδίστριας της Νίκης, Σόφια Βέμπο και που έχουν θέσπιση τα Κορφιάτικα Βραβεία από το 1992,  με την σύμφωνη γνώμη του συζύγου της Μίμη Τραϊφόρου.
Λόγω ότι η Σόφια Βέμπο τιμήθηκε από της Ένοπλες Δύναμης με τον βαθμό του Λοχαγού για την μεγάλη της πρόσφορα στον Πόλεμο της Αλβανίας, το βραβείο θα το απονέμη ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος που θα έρθει ειδικά από της Βρυξέλες για τον σκοπό αυτό.

26 Ιουλ 2016

Μπατσί, το ‘πνιξαν τα σαπιοκάραβα! Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και στο νησί του τίποτα της ακυβερνησίας και της αυθαιρεσίας

Μετά τα πολλαπλά προβλήματα του νησιού με το τραγικό οδικό της όπου σκοτώνονται τα παιδιά μας το ένα μετά το άλλο, όπου οι σκουπιδότοποι διαδέχονται ο ένας  τον άλλον, μετά τις καταλήψεις παραλιών από τον οποιοδήποτε έχει ”δόντι” ήρθε και η αυθαιρεσία της λιμενικής υπηρεσίας για ελλιμενισμό σαπιοκάραβων και ογκωδών μηχανημάτων μπροστά στον οικισμό του Μπατσί σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους οι οποίοι θα πρέπει τελικά να μετακομίσουν μια κι είναι ανυπεράσπιστοι από τους αρμοδίους δημοτικούς φορείς, δημάρχους, λιμενικό ταμείο, αλλά και το καθ’ ύλην αρμόδιο λιμενικό τμήμα Σαλαμίνας να προστατέψει το περιβάλλον και κυρίως τον οικισμό.
Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον ο αρμόδιος εισαγγελέας, θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου γι αυτό το αίσχος, σημειώστε δε πως φέτος η θάλασσα του Μπατσί είναι μέσα στον ”αφρό” και την γλίτσα και δεν μπορείς να κολυμπήσεις χωρίς να λερωθείς

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΥΑΛΑΣ Α.Ν.Σ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


25 Ιουλ 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/7 ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑΤΟ


O Γ.Ν.Ο. «ΣΑΛΑΜΙΝΑ» διατήρησε και φέτος την 3η θέση ως όμιλος, στο 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ με 2 Ασημένια και 2 Χάλκινα Μετάλλια

Ο όμιλος μας στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης που έγινε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου στις 23 και 24 Ιουλίου 2016, συγκέντρωσε 176,5 Βαθμούς και κατέλαβε την 3η θέση! Σε σύνολο 19 Σωματείων, στην 1η θέση ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, 2η θέση ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ, 3η θέση ΓΝΟ «ΣΑΛΑΜΙΝΑ» και ακολουθούν στην πρώτη δεκάδα ο 4.ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ, 5. ο Ναυτικός Αθλητικός σύνδεσμος και ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ, 7. ο ΝΑΥΤΑΘΛ. ΟΜ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΡΛΗ-ΓΙΑΛΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, 8. ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, 9. ο ΝΑΥΤ. ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, 10. ο ΝΑΥΤ. ΟΜΙΛΟΣ ΛΗΜΝΟΥ και Ο Ναυτ. Ομιλος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ κ.λ.π.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 2016

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων ενημερώνει ότι από την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 θα ξεκινήσει η εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, σε ελαιοκομικές περιοχές των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας – Mεθάνων εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες.

Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, το αίτημα για Δημοκρατία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Ο κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, μέλος του πληρώματος του Α/Τ ΒΕΛΟΣ και του ΣΦΕΑ, παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επέτειο της συμπλήρωσης των 42 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Ο Ατιπεριφερειάρχης  στις δηλώσεις του τόνισε πως το αίτημα για Δημοκρατία στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και απαιτεί πολυεπίπεδο και καθημερινό αγώνα και προσπάθεια για το πλάτεμα, το βάθεμα και στήριξη της.

Ο Κώστας Φέρρης και το Καφέ Αμάν στο Βεάκειο για την Αλληλεγγύη Πειραιά σε μουσική διεύθυνση ΘΕΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 
ΚΑΙ ΩΡΑ 21.00
Το συγκρότημα με την αρχική επωνυμία «το CAFÉ AMAN του Φέρρη», ιδρύθηκε το 2001, από τον σκηνοθέτη της ταινίας ‘’Ρεμπέτικο’’ και την μουσικό Θέσια Παναγιώτου. Από τότε συμμετείχε σε πολλά νυχτερινά κέντρα, σε δεκάδες συναυλίες και μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, στην  επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ και με εμφανίσεις σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια.
Στις 31 Αυγούστου στο Βεάκειο Θέατρο με τον τίτλο
Η ΜΑΓΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΑ

24 Ιουλ 2016

Γιώργος Βασιλείου, περαστικά φίλε και καλή δύναμη, η αγάπη μας και οι προσευχές μας θα σε συντροφεύουν στο νέο ξεκίνημα, καλή δύναμη

Από χτες το βράδυ ο Γιώργος μας, ο δικός μας άνθρωπος, αναρρώνει στο σπίτι του πλέον μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, η είδηση από το προσωπικό του FB μας χαροποίησε όλους.

Τις καλύτερες ευχές μας φίλε, σιδερένιος, με πολύ αγάπη από την όμορφη Σαλαμίνα που τόσο αγάπησες και εσύ

22 Ιουλ 2016

Ποια είναι τα νέα ονόματα στις γαλάζιες λίστες


Αναδημοσίευση από: NewPOST
Πολιτικές εξελίξεις βλέπει και το NewPOST ιδιαίτερη αναφορά κάνει και για την Β΄ Πειραιώς, όπου βλέπει για την ανανέωση τον Παναγιώτη Τραγάκη γιο του Γιάννη σημερινού Βουλευτή, ενώ αναφέρει σαν ενδιαφερόμενο και τον τ. Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Γρηγόρη Καπετανάκη από τη Σαλαμίνα.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

Άρατος- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας

Στιγμιότυπα από τις πρόσφατες παρατηρήσεις της Ομάδας μας. Η πρώτη στις 11 Ιουνίου στην Παραλία της Σαλαμίνας έναντι της Λέσχης αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, ή δεύτερη στις 2 Ιουλίου στην περιοχή Πυργιακόνι στη Νότια Σαλαμίνα μια περιοχή με εξαιρετικά σκοτεινό Ουρανό (λόγω μικρής φωτορύπανσης), και πάλι στην Παραλία της Σαλαμίνας έναντι της Λέσχης αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, στις 9 Ιουλίου, και στην Παραλία της Κακής Βίγλας στις 16 Ιουλίου, μια εξαιρετικά δύσκολη παρατήρηση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πράγμα που δεν εμπόδισε τόσο την μεγάλη προσέλευση του κοινού, όσο και την ίδια τη διεξαγωγή της παρατήρησης.

Με δεύτερη επιστολή του προς την ΕΛΣΤΑΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζητάει να αλλάξει την απόφαση της για το Σαν Τζώρτζι

Από την απογραφή του 2011 με άδικη, παράνομη και αυθαίρετη απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ αφαιρέθηκε το νησί Σαν Τζώρτζι από τα διοικητικά όρια του Ιστορικού νησιού της Ύδρας και εντάχθηκε στα όρια του Δήμου Λαυρεωτικής.
Σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον Δήμο, προς τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ.Θανόπουλο έλαβε την ξεκάθαρη απάντηση ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει αρμοδιότητα να μεταβάλει τα διοικητικά όρια των δήμων της Χώρας, τα οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν μείνει αμετάβλητα από το Βασιλικό Διάταγμα του 1834. Σύμφωνα με αυτό, η νήσος Σαν Τζώρτζι (ή Άγιο Γεώργιο ή  Βέλβινα) τοποθετείται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας.

Ανώνυμα σχόλια και η θέση των διαχειριστών της σελίδας μας

Μια και πολλά λέγονται τελευταία, αλλά μια και δεχόμαστε ”φιλικές” παρεμβάσεις για διαγραφή σχολίων να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας.
Αυτόματα, διαγράφονται μόνο τα κακόγουστα, άκρως υβριστικά και ανώνυμα σχόλια με εκφράσεις πεζοδρομίου.
Τα δε υπόλοιπα σχόλια, για να διαγραφούν θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος από το προσωπικό του Ε-Μαιλ να μας ενημερώσει εγγράφως δίνοντας μας τα στοιχεία του σχολίου όπως:

21 Ιουλ 2016

Υπογράφηκε η Απόφαση ‘Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το λιμάνι του Πόρου

Ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση επιτεύχθηκε, μετά και από την θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το πολύπαθο λιμάνι του Πόρου.
Σήμερα, υπογράφηκε από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κα Καρδαμίτση Καλλιόπη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την ανακατασκευή του δυτικού παραλιακού κρηπιδώματος λιμένα Πόρου.  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος δήλωσε:

Φωτορεπορτάζ αγανακτισμένου αναγνώστη μας! Η ακριβή τοποθεσία; Έχει σημασία; ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2016 αρκεί παντού τα ίδια, ανικανότητα κι εγκατάλειψη ή σκοπιμότητα;

Φωτορεπορτάζ αγανακτισμένου αναγνώστη μας! Η ακριβή τοποθεσία; Έχει σημασία; ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2016 αρκεί παντού τα ίδια, ανικανότητα και εγκατάλειψη, το παρακάτω επώνυμο σχόλιο δικό του εκφράζοντας πλήρως την αγανάκτηση του.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΜΠΑΖΑ !! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΧΤΕΣ https://diavgeia.gov.gr/decision/view/790%CE%A5%CE%A91%CE%95-%CE%9F0%CE%95 ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.


20 Ιουλ 2016

ΜΑΝΟΣ ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ !!

Αναδημοσίευση από το προσωπικό F/B του κ Μάνου Δερτούζου
ΔΙΚΗ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΓΜΗ ΑΣ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ!!
Το προχθεσινό δικαστήριο στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου αθωώθηκε ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, πρέπει να προβληματίσει όλους για το που οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση στη Σαλαμίνα.
Η προχθεσινή αθώωση του τ. Δημάρχου η οποία προέρχεται από μία «βαριά» κατηγορία αλλά σαθρή, (το έγκλημα!!!!! ήταν ότι συναίνεσε νομίμως στο δίκαιο αίτημα δύο συμβασιούχων του πρώην Δήμου Αμπελακίων στο δικαίωμα στην εργασία,) χωρίς να υπάρχει το ισχυρό υπόβαθρο για να μετατραπεί η κατηγορία σε καταδίκη, δείχνει ότι στόχος είναι, να θιχτεί ο πολιτικός αντίπαλος με οποιοδήποτε τρόπο.
Η προχθεσινή ΔΙΚΗ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ όπως εξελίχτηκε, είχε και άλλα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν και είναι τα θύματα της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Και η άποψη του π Δήμαρχου Αμπελακίων Μάριου Τραυλού για την δικαστική διαμάχη του με τον τ. Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή

Το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά κατά την συνεδρίαση της 18/7/2016 κατόπιν διακοπής από 6/7/2016, καταδίκασε τους κατηγορούμενους Αστράκο Ευάγγελο του Αντωνίου, Διαμαντίδου Άννα του Ρωσέτου, Σγούρδα Γεώργιο του Παναγιώτη, Μπερή Θωμά του Ιωάννη και Γκαβογιάννη Γεωργία του Βασιλείου σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ο καθένας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατόπιν συναπόφασης .
Δηλαδή ότι με την ιδιότητα τους ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας αποφάσισαν στις 7-6-2012 με την υπ΄ αριθμ 294/2012 απόφασή τους να εξουσιοδοτήσουν τον τότε Δήμαρχο Σαλαμίνας Ιωάννη Τσαβαρή, όπως εκπροσωπήσει το Δήμο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κατά την εκδίκαση της με αριθμό 3709/2012 αγωγής των Μάνογλου Γεωργίας και Κουτούκα Αθανασίας και συνομολογήσει το περιεχόμενο και το αιτητικό της αγωγής αυτής.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 2016

Μια ακόμη έκδοση για τη Σαλαμίνα από τις Ανατροπές! Μπορείτε να τον προμηθευτείτε δωρεάν και από το εργαστήριο σαπουνιών ελαιολάδου ΘΕΟΧΑΡΗ Χίου και Βούλγαρη, πίσω από την τράπεζα Πειραιώς.

19 Ιουλ 2016

Γιάννης Τσαβαρής! Ανεκπλήρωτες προσδοκίες η πολιτική μου εξόντωση

Χτες στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά διεξήχθη η «πολύκροτη», πολυσυζητημένη και  πολυαναμενόμενη δίκη, από την οποία οι «άσπονδοι φίλοι» μου,  προσδοκούσαν τη πολιτική μου εξόντωση. Μη έχοντας  επιχειρήματα και διακατεχόμενοι από αρρωστημένη δικομανία, εμπάθεια και δικοφιλία, έχουν επιδοθεί, κατά τον γνώριμο και προσφιλή τους τρόπο, στην υποβολή σωρείας καταγγελιών και μηνύσεων σε βάρος μου.
Το «έγκλημα» μου για το οποίο δικαζόμουν χτες (18/07) ήταν το ότι συναίνεσα νομίμως στο δίκαιο αίτημα δύο συμβασιούχων του πρώην Δήμου Αμπελακίων στο δικαίωμα στην εργασία,

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ EUROPE 2016

Ο Ναυτικός όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας συμμετείχε στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ιστιοπλοΐας για σκάφη EUROPE 2016, που έγινε στην Ραφήνα από 15 έως 17 Ιουλίου.
Συνεχίζοντας τις φετινές διακρίσεις των αθλητών του ΝΟΒΣ, η αθλήτρια Σεμίνα Φράττη κατέκτησε την 3η  Πανελλήνια θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στις Κορασίδες.

18 Ιουλ 2016

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η πολυσυζητημένη και ”πολύ-σχολιασμένη” δίκη κατά του τ. δημάρχου κ Γιάννη Τσαβαρή αθώος ο κατηγορούμενος…


Από το πρωΐ, μόλις τώρα ολοκληρώθηκε η πολυσυζητημένη και ”πολύκροτη” δίκη κατά του τ. δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή για δυο προσλήψεις που ουσιαστικά ποτέ δεν έγιναν, παρόλα αυτά, η δίωξη προχώρησε, αθώος λοιπόν ο κατηγορούμενος…
Η πολιτική ζωή του τόπου μέσα από τις αίθουσες της οδού Σκουζέ, η εμπάθεια δηλητηριάζει την πολιτική σκέψη και δεν προσφέρει στον τόπο κα Δήμαρχε, θα πρέπει πολλά πράγματα να αναθεωρήσετε πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο.

ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλαμίνας στο διάστημα 8-10/7/2016 πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
  • ·         ΣΠΕΡΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ·         ΚΙΑΜΙΛΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ·         ΓΑΡΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • ·         ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΤΑΜΙΑΣ
  • ·         ΔΕΝΤΕΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  • ·         ΜΠΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  • ·         ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη για την συμμετοχή τους στην ψηφοφορία και στην ενίσχυση του Σωματείου μας και θα είμαστε κοντά τους σε οτιδήποτε μας χρειαστούν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

θεατρικές Παραστάσεις, Προπώληση στο Δημαρχείο Σαλαμίνας και στο Καφέ Academy. Πλούτος τιμές: 15 ευρώ ειδικές κατηγορίες και 20 ευρώ Λίμνη των κύκνων τιμές:  15 ευρώ ειδικές κατηγορίες και 20 ευρώ

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης ”εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2016-2017 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης


15 Ιουλ 2016

O ΠΕΡΙΒΟΣ με έγγραφό του στην Δήμαρχο ζητά το αυτονόητο… ενημέρωση

O ΠΕΡΙΒΟΣ με το παρόν έγγραφο θα ήθελε να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία καθαρισμού των πρανών δρόμων που διέρχονται από τα κύρια δάση του νησιού (Αγ. Νικόλαος, Πηλός, Φανερωμένη).
Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από 1η Μαΐου και ήδη η περιοχή μας, αρκετές μέρες βρέθηκε στο επίπεδο πολύ υψηλού κινδύνου στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.
Ως γνωστόν ο καθαρισμός αποτελεί βασικό παράγοντα πρόληψης και μεγάλες καθυστερήσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες.
Η Γραμματέας
Μπερή Νατάσα
Ο Πρόεδρος
Μάρκος Ακύλας


14 Ιουλ 2016

Ενημέρωση Γ΄ Λ/Τ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για ακατάλληλα αλιευμένα όστρακα από την περιοχή Μπατσί

ΣΧΕΤ: Αριθ.Πρωτ.3135/12-07-2016 έγγραφο Περιφέρειας Αττικής - Δν/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Νήσων .
Στα πλαίσια αποφυγής κινδύνου  για την δημόσια υγεία από κατανάλωση ακατάλληλων οστράκων σας αποστέλλουμε παραπάνω σχετικό με επισυναπτόμενο χάρτη απαγόρευσης αλίευσης τους από την συγκεκριμένη περιοχή.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας και τις δικές σας ενέργειες σχετικά με την δημοσιοποίηση του.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Λ.Σ. ΜΗΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) 6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας αφιερωμένη στο “Έτος Αριστοτέλη”

Αγαπητοί Φίλοι της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) σας προσκαλούμε στην 6η Αστροβραδιά Σαλαμίνας που είναι αφιερωμένη στο “Έτος Αριστοτέλη” στο Λιμανάκι της Κύριζας, το Σάββατο 16-7-2016 και Ώρα 21:00.
Θα μιλήσει ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Μάνος Δανέζης με Θέμα ”Αριστοτέλης – Ο Πατέρας των Επιστημών του Δυτικού Κόσμου”.
Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί απολαμβάνοντας την Διάλεξη και τον Ουρανό της Νότιας Σαλαμίνας.
Με Τιμή  Το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ . ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ
Ν. ΓΚΛΙΣΤΗΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ . ΡΑΠΤΗΣ


12 Ιουλ 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΉ ΝΗΠΊΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΣΑΛΑΜΊΝΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 12/07/2016 ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων στον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Σαλαμίνας με καταληκτική ημερομηνία 29/07/2016.
Επίσης και για την συμμετοχή των νηπίων μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π (Ακτή Καραϊσκάκη – Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας ) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00-12:00 .
Ν.Π.Δ.Δ
Άθλησης -Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας

Δήμου Σαλαμίνας

Ολόκληρη η σημερινή (12/7) συνέντευξη κ Μάνου Δερτούζου στους κκ Τάκη Μαυρέα και Νίκο Παρασκευά στο Κανάλι-1 για το δασικό πρόβλημα


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΕΔ

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνος ενημερώνει τους ανέργους, που έχουν κάρτα ανεργίας, ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. ανακοίνωσε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 17 Δήμους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Σαλαμίνας, και αφορά 8μηνη απασχόληση σε διάφορες ειδικότητες.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 11 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ στην διεύθυνση www.oaed.gr.

Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ  προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

11 Ιουλ 2016

Τα ηχητικά από την χθεσινή εκδήλωση του κ Μάνου Δερτούζου όπου πανηγυρικά απουσίαζε η καθ’ ύλην αρμοδία Δήμαρχος κα Ρούλα Νάννου

Η εισήγηση του Μάνου Δερτούζου στην εκδήλωση για το δασικό 10-07-2016, η εκκωφαντική απουσία της δημάρχου μέχρι το τέλος της εκδήλωσης έκανε αίσθηση στην κατάμεστη αίθουσα


Η ενημέρωση από την σύμβουλο του υπουργού κα Λυμπεροπούλου, τονίστηκε πως η μη έγκαιρη ενεργοποίηση του Δήμου και τον τεχνικών του υπηρεσιών θα ήταν καταστροφική



Η τοποθέτηση του τ Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή στην εκδήλωση για το δασικό 10-07-2016

«Σαρώνεια 2016»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου στα εγκαίνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σαρώνεια 2016», τα οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων.
Κατά τον χαιρετισμό ο κ. Χατζηπέρος δήλωσε ότι ο πολιτισμός, η τέχνη, η παράδοση, αλλά και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας. Η Τροιζηνία και τα Μέθανα διαθέτουν όλα τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό.

Άρατος- Παρατηρησιακή Αστρονομία Σαλαμίνας. Αστροβραδιά στη Σαλαμίνα

Εικόνες από την πρόσφατη παρατήρηση της ομάδας μας στη Σαλαμίνα. Παρατηρήθηκαν: ο μηνίσκος της Σελήνης, ο Άρης που σιγά σιγά απομακρύνεται από την Γη μιας και πηγαίνει προς το Αφήλιο του (τη μακρινότερη απόσταση ενός Πλανήτη από τον Ήλιο), είδαμε τον Κρόνο και τον Δία που ήταν σε γωνιακή απόσταση 4 μοιρών και 14 πρώτων της μοίρας από την Σελήνη.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ!!!


Για μία ακόμη φορά η αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας γέμισε ασφυκτικά για το μεγάλο δασικό πρόβλημα. Είναι η πρώτη φορά που ελπίζουμε πλέον ότι θα σταματήσει η ομηρία όλων αυτών που δεν καταπάτησαν αλλά αγόρασαν ένα αγροτεμάχιο στο οποίο πλέον έχουν κτίσει και είναι μέρος ενός ευρύτερου οικισμού.
Την συγκέντρωση τίμησε με την παρουσία της η κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, σύμβουλος του Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κου ΤΣΙΡΩΝΗ, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του νομοσχεδίου, που είναι πλέον Νόμος του κράτους, ανέλυσε το Νόμο και ανέφερε πως και με τι τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών στη Σαλαμίνα, που φέρεται ότι χτίστηκαν εντός δασικών εκτάσεων και σήμερα αποτελούν μέρος του οικισμού δεν θα συμπεριληφθούν στους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες.

Το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε δυο Δραστηριότητες στην περιοχή “Κολώνες”

Αγαπητοί Αστρόφιλοι Γεια σας.
Το τελευταίο διάστημα το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος πραγματοποίησε δυο Δραστηριότητες στην περιοχή “Κολώνες” στον Χώρο του Κυκλοτερούς ταφικού Μνημείου. Η πρώτη αφορούσε την τίμηση του Θερινού Ηλιοστασίου και Αστροπαρατήρηση (όπου δεν έγινε λόγω πυκνής νέφωσης) και η δεύτερη αφορούσε το Δεύτερο Θερινό Μάθημα Αστρονομίας με γενικό τίτλο “Θαυμάζοντας & Μαθαίνοντας το Σύμπαν” που περιείχε  Παρατήρηση των Πλανητών Δια, Άρη και Κρόνου & πολλών αντικειμένων Βαθέως Ουρανού, με Στοιχεία Ουρανογραφίας & Μυθολογίας Αστερισμών & Αστροφωτογράφηση. Παρατηρήθηκαν οι Αστερισμοί: Μεγάλη Άρκτος , Κύκνος Λύρα .Κασσιόπη, Ασπίδα ,Σκορπιός και Τοξότης. 

9 Ιουλ 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΑΠΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4235/2014 αρ. 46 παρ. 12α όπου προβλέπεται η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας συγκρότησε 5μελή επιτροπή για την διαχείριση του θέματος.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΚΣΚΑΦΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΛΚΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ;


Μακάβριο φωτορεπορτάζ διαμαρτυρία αγανακτισμένου αναγνώστη μας από το Μούλκι Αιαντείου όπου και η απλή προσπέλαση εντός νεκροταφείου έχει καταντήσει πρόβλημα.
Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία στο Δήμο να δώσει λύσεις εδώ και τώρα;
Λίγος σεβασμός στους κεκοιμημένους αδελφούς μας! 
Καλέ μας φίλε αναγνώστη θέλω να πιστεύω πως από Δευτέρα κάποιος θα επέμβει ...

8 Ιουλ 2016

''ΑΡΑΤΟΣ'' Παρατηρησιακή Άστρονομία Σαλαμίνας Σάββατο 9 Ιουλίου 2016


Βραδιά αστροπαρατήρησης από την ομάδα ''ΑΡΑΤΟΣ'' την Παρατηρησιακή Αστρονομία  Σαλαμίνας. Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στη Σαλαμίνα έναντι Λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Πισω απο τον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου).

Αξίζει τον κόπο ;;;

Η προσφυγή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, δύο Περιφερειακών Συμβούλων, μιας Δημοτικής Συμβούλου και δύο κατοίκων της Σαλαμίνας στο ΣτΕ για την εξαίρεση της Αδόμητης Ζώνης Α΄ της Κυνόσουρας και του Αρχαίου Λιμένα από την σύμβαση παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΟΛΠ ΑΕ – άρα στην COSCO ως έχουσα το πλειοψηφικό πακέτο του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ, εκδικάστηκε ήδη από τις 22/06/2016.
Η απόφαση θα είναι γνωστή σε μερικούς μήνες. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι προς άρση παρεξηγήσεων: η εξαίρεση του μικρού μόνο τμήματος του Τύμβου και του Αρχαίου Λιμένα των 19.000τμ από το σύνολο των 815,22 στρεμμάτων  που αποτελεί την Αδόμητη Ζώνη Α’ προστασίας της χερσονήσου της Κυνόσουρας, δεν σώζει την Κυνόσουρα από τη μεταβολή της σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και από την πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου.

ΟΕΕΣΣ Ενημέρωση για μέτρα προστασίας και ελέγχου κοινόχρηστων χώρων σε αιγιαλούς και παραλίες νήσου Σαλαμίνας

7 Ιουλ 2016

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας BUG 2016 Παίδων –Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας BUG  Παίδων –Κορασίδων, Εφήβων – Νεανίδων 2016 που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ), από την Κυριακή 3 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου στον κόλπο της Σαλαμίνας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, και την συμπαράσταση του Δήμου Σαλαμίνος και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνος.

Η ΠΟΠΕΣΑ σας ενημερώνει, αξιόλογες εκδηλώσεις 8 και 10 Ιουλίου 2016