Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Νοε 2015

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας - Ιστορίες για αγρίους

Προβολή Παρασκευή 4/12/2015 στις 21:00
Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21)
Είσοδος Ελεύθερη
Περίληψη
Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα, συχνά, μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση.
Υπόθεση
Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι ιστορίες του «Ιστορίες για Αγρίους» μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου!

Οι χαρακτήρες της κάθε ιστορίας πλησιάζουν την τρέλα, πυροδοτούμενοι από συγκεκριμένες καταστάσεις, βρίσκουν ευχαρίστηση σε αυτό και φτάνουν σε μία παρανοϊκή μορφή κάθαρσης.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στον ΒΙΟΚΑ του Δήμου Αποκορώνου της Π.Ε. Χανίων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος επισκέφτηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στη θέση Καλύβες του Δήμου Αποκορώνου της Π.Ε. Χανίων.
Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της διερεύνησης για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση υγρών λυμάτων (βοθρολύματα, κατσίγαρο κλπ) για οικισμούς μικρού μεγέθους, όπως είναι οι περισσότεροι οικισμοί της Π.Ε. Νήσων, και προκειμένου να αποκτήσει προσωπική άποψη από την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, αλιέων της περιοχής.

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων στην Ημερίδα «Ο Σαρωνικός λεωφόρος πολιτισμού»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος το Σάββατο 28  Νοεμβρίου 2015 συμμετείχε ημερίδα «Ο Σαρωνικός λεωφόρος πολιτισμού» όπου απεύθυνε χαιρετισμό.

27 Νοε 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον υποθαλάσσιο αγωγό ΕΥΔΑΠ Σαλαμίνας-Αίγινας

Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, όχι όλα καλοπροαίρετα, για την καθυστέρηση του διαγωνισμού για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας και για ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και για αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να δηλώσω τα εξής:
Η παράταση της δημοπράτησης του έργου αποφασίσθηκε με την υπ’ αριθμ.2333/6-11-2015Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία εξέτασε (4) ενστάσεις κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, λόγω της Δ΄ τάξεως του μελετητικού πτυχίου που απαιτεί ο διαγωνισμός, αλλά και (6) αιτήματα για παράταση της ημερομηνίας του διαγωνισμού.
Η παράταση της ημερομηνίας ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ΦΕΚ διαγωνισμών αλλά και στις εφημερίδες που είχε δημοσιευθεί αρχικά ο διαγωνισμός αλλά και στους ενδιαφερόμενους που έχουν πάρει τεύχη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.
Επίσης έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 31ης Συνεδρίασης ( Τακτική ) 2/12/2015 στις 3 το μεσημέρι επιτέλους θα προσέλθει και η δημοτική πλειοψηφία!

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  ,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 2αν    Δεκεμβρίου     2015,  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα   15:00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση των   παρακάτω  θεμάτων  :

1.-  Τροποποίηση της  με  αριθμ.  196/2015 απόφασης του  Δημ. Συμβουλίου  που αφορά την
« Έγκριση  Τεχνικού  Προγράμματος  Δήμου Σαλαμίνας  οικ. έτους  2015».

2.-  Αναμόρφωση   Προϋπολογισμού  οικ. έτους 2015 , Δήμου  Σαλαμίνας.
3.- ΄Εκφραση σύμφωνης γνώμης που αφορά την 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας, οικ. έτους  2015.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 30ης Συνεδρίασης ( Τακτική ) 3η κατά σειρά κατόπιν αιτήματος των 11 Δημοτικών Συμβούλων 30/11/2014 στις 18:00΄

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 2  του Ν. 3852/2010  σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 30ην   Νοεμβρίου     2015,  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ   και ώρα   18:00,  στο Δημοτικό Κατάστημα, λόγω ματαίωσης ελλείψει απαρτίας  κατά την  28ην Συν/ση της 16ης Νοεμβρίου 2015 & την 29ην Συν/ση της 23ης Νοεμβρίου 2015  ,  για  συζήτηση του   παρακάτω  θέματος:

-  «Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών για το οικονομικό έτος 2016», κατόπιν αιτήματος 11 Δημοτικών Συμβούλων,  σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3δ. του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.

Λεμονιά Καπετάνιου

26 Νοε 2015

Εκδήλωση του ΕΒΕΠ για τη δημιουργία Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster, με την παρουσία της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του ΕΒΕΠ, με την ευκαιρία της επίσκεψης της Υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη με θέμα τη δημιουργία Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster, όπου και την καλωσόρισε στην εν λόγω εκδήλωση.

Πρόσκληση Δημοτικου Σχολείου Παλουκίων


Πρόσκληση στην "Παραμυθοχώρα" 29/11/2015 στις 5:30΄μμ αίθουσα Δ. Μπόγρη


KKE, ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ

Η κάλυψη, που παρέχει ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός του ΝΑΤΟ στην επικίνδυνη και τυχοδιωκτική ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, που επιχειρούσε στη Συρία στις 24 Νοέμβρη, δείχνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου, που εδώ και 5 χρόνια εκτυλίσσεται στη Συρία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει βαριές ευθύνες για την εξέλιξη, αφού συμπορεύεται μαζί με τις άλλες Νατοϊκές δυνάμεις στην όξυνση της αντιπαράθεσης.

25 Νοε 2015

Τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, που εντάσσουν τον Δήμο Σαλαμίνας στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης

Αξιότιμοι Κύριοι,
για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με την ένταξη του Δήμου Σαλαμίνας στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης, σας παραθέτω τα εξής στοιχεία:
Στα πλαίσια της Υπουργικής Απόφασης 74445/2010, διενεργήθηκε από τον Ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Σαλαμίνας (συνενώθηκαν οι πρώην Δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων) Απογραφή Έναρξης, την οποία πραγματοποίησε η Εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών GRANT THORNTON.
Σύμφωνα με την διενεργηθείσα στις αρχές του 2011 Απογραφή Έναρξης, το ύψος των χρεών που παραλάβαμε ήταν:
Α) προβλέψεις για κινδύνους και έξοδα(δικαστικές αποφάσεις – αγωγές)                                                                             8.346.332,00 ευρώ
Β) μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις (δάνεια από Τ.Π.&Δ) 10.167.277,75 ευρώ
Γ) βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις               16.229.796,14 ευρώ,
ήτοι σύνολο περίπου 35.000.000 ευρώ.

Δελτίο Τύπου για την έναρξη μαθημάτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σαλαμίνας

  

Ημερίδα: "Ο Σαρωνικός λεωφόρος Πολιτισμού και Γνώσης"

Ενημέρωση από “PERIVOS
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

24 Νοε 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των Αντικυθηρίων ευεργετών

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη των Αντικυθηρίων ευεργετών Γεώργιου Κυνηγαλάκη, Ηλία Χαρχαλάκη, Διονυσίου Ανδρόνικου και των απανταχού Αντικυθηρίων, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Νέου Φαλήρου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

23 Νοε 2015

"Χρεοκόπησε" ο Δήμος Σαλαμίνας, τα μέτρα που θα ληφθούν! Όταν το γράφαμε εμείς κάποιοι μας χλεύαζαν και μας κατηγορούσαν, ανωνύμως πάντα…

Από  το Capital…
Σε πρόγραμμα εξυγίανσης, βάσει του N. 4270/2015 (αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης) εντάσσεται ο Δήμος Σαλαμίνας, σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα.
Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Δήμος Σαλαμίνας βρίσκεται άτυπα σε καθεστώς πτώχευσης, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του οι οποίες εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 10 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το N. 4270/2015, στο υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση, σε μηνιαία βάση, της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ.
Εφόσον η εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός δήμου ή ΟΤΑ παρουσιάζει σοβαρή απόκλιση σε σχέση με τους τιθέμενους στόχους, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Παρατηρητηρίου, υπάγεται υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης.
Τα μέτρα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ "ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ 2015"

Το Σαββατοκύριακο 28, 29 Νοεμβρίου, ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ διοργανώνει στον Κόλπο της Σαλαμίνας τον Διασυλλογικό αγώνα τριγώνου για σκάφη optimist, laser 4,7 και bug "ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ 2015"

ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, στις 8 το βράδυ.

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΥΠΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ
και η εξαίρετη ηθοποιός Ελένη Τσαγανού θα συμμετέχει ερμηνεύοντας ποίηση Ντίνου Κουμπάτη, δίπλα στις εκλεκτές συναδέλφους της Μαρία Δημητρούκα, Χριστίνα Μανδέκη και τον Παντελή Γαρείο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Νοεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, στις 8 το βράδυ. Υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

22 Νοε 2015

Έκκληση για αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο Σαλαμίνας

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές από την ολομέλεια της πλειοψηφίας του Δήμου μας αντιδημοκρατικές πρακτικές, άσχετα από το ποιος ή ποιοι τις εισηγούνται. Δεν υπάρχει δικαιολογία δεν κατάλαβα, δεν γνώριζα, έτσι μου είπαν κι έτσι έκανα!
Το υπέρτατο διοικητικό όργανο του Δήμου μας είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου άσχετα αν συγκαλείται με πρόταση των 11 ή της πλειοψηφίας, εφ’ όσον ο νόμος το προβλέπει, η πρόεδρος οφείλει και αυτό πράττει, συγκαλεί το συμβούλιο και εκεί προβάλλει ο καθένας τις ενστάσεις του ή τις αντιρρήσεις του για την νομιμότητα και όχι στα ανώνυμα σχόλια των μπλόκς.
Οι τοπικοί μας άρχοντες σεβόμενοι την νομιμότητα και την δημοκρατία, μόνον εκεί διαβουλεύονται και ψηφίζουν ή καταψηφίζουν τις όποιες προτάσεις απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Με παταγώδη κι άκομψο τρόπο η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ πανελλαδικά. Η πρώτη που προσήλθε στις 7πμ για να ψηφίσει ήταν η Δήμαρχος κα Ρούλα Νάννου

Με την πικρή γεύση της απογοήτευσης και της προχειρότητας, πιθανότητα προσχεδιασμένη η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, αλήθεια από ποιους και γιατί; Όταν η χώρα σύρεται σε τραγικές καταστάσεις εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου υπάρχει λόγος και δυνατότητα για εσωκομματική αστάθεια;

Στα πρόθυρα διάσπασης το κόμμα; Ίδωμεν, ο Θεός να τους δίνει φώτιση.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΥΠΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Σε ποίηση Ντίνου Κουμπάτη και με συμμετοχή δύο ακόμη εξαίρετων ηθοποιών: Της Χριστίνας Μανδέκη και του Παντελή Γαρείου (φωτό).
Είσοδος Ελεύθερη.

19 Νοε 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 29ης Συνεδρίασης ( Τακτική ) 23 Νοεμβρίου 2015, ΔΕΥΤΕΡΑ στις 18:00

   Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 2  του Ν. 3852/2010  σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 23ην   Νοεμβρίου  2015,  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00,  στο Δημοτικό Κατάστημα, λόγω ματαίωσης ελλείψει απαρτίας  κατά την  28ην Συν/ση της 16ης Νοεμβρίου 2015 ,  για  συζήτηση του   παρακάτω  θέματος:

-           «Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών για το οικονομικό έτος 2016», κατόπιν αιτήματος 11 Δημοτικών Συμβούλων,  σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3δ. του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.
Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.

Λεμονιά Καπετάνιου

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας - Αναζητώντας το. Προβολή Παρασκευή 20/11 στις 21:00. Στο αμφιθέατρο του ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21) Είσοδος Ελεύθερη

Μπορεί να μετρηθεί η μουσική δεξιοτεχνία σε όρους star system; Η ιστορία του παραγνωρισμένου Αμερικανού folk τραγουδοποιού Σίξτο Ροντρίγκεζ θα σας πείσει ότι το αυθεντικό ταλέντο δεν μετριέται με χρυσούς δίσκους.
Ο μεξικανικής καταγωγής μουσικός κυκλοφόρησε στις αρχές των ’70s το «Cold Fact» και το «Coming From Reality», δύο άλμπουμ που αποδείχτηκαν παταγώδεις εμπορικές αποτυχίες. Έπειτα από πολλά χρόνια, δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του προσπάθησαν να βρουν τα ίχνη του θέλοντας να μάθουν και την πραγματική ιστορία του.
Ο Σουηδός Μάλικ Μπεντζελούλ σκηνοθέτησε το περιπετειώδες οδοιπορικό για την αναζήτηση του αδικημένου τραγουδοποιού, αποτίνοντας έτσι έναν κινηματογραφικό φόρο τιμής στις δεύτερες ευκαιρίες που χρειάζεται να δώσουμε σε ανθρώπους που τις αξίζουν.

Το «Ψάχνοντας τον Sugarman» έκανε επιτυχημένη πορεία και βραβεύτηκε σε δεκάδες φεστιβάλ –ανάμεσά τους και οι δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας–, για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2013.

17 Νοε 2015

17/11 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ''ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ'' ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 3μ.μ

ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ (17/11): ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ''ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ'' ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 3μ.μ
Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 και μαζί με αυτήν η μεγάλη πορεία που διεξάγεται κάθε χρόνο προς τιμήν των νεκρών και των εξεγερθέντων του Νοέμβρη για την διεκδίκηση των αιτημάτων και οραμάτων τους, που σήμερα μοιάζουν όσο ποτέ επίκαιρα.
Ιδιαίτερα φέτος τόσο η Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιϊμπεριαλιιστικό αντιμιλιταριστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ''ψωμί – παιδεία – ελευθερία''.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Όλοι στις επάλξεις για τους νέους αγώνες που θα ανατρέψουν την «σύγχρονη χούντα» των μνημονίων

«ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου, 42 χρόνια μετά, κραυγάζουν όπως την πρώτη φορά. Είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Τα δεδομένα άλλαξαν, ο κόσμος άλλαξε και μέσα στο νέο περιβάλλον που ζούμε, τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, μας επιβάλουν να μην σταματήσουμε τον Αγώνα.
Η Ελλάδα πλήττεται  από τα απάνθρωπα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν  τους πολίτες στην εξαθλίωση.
Ο δρόμος είναι ανηφορικός και μοιάζει να μην έχει τέλος.
Μόνον οι αγώνες μας θα ανατρέψουν την χούντα των δανειστών, του Δ.Ν.Τ, των μνημονίων.
Η Ιστορία της Χώρας μας έχει αποδείξει ότι μόνο με αγώνες  κερδίζονται  τα δικαιώματα.

Θα πρέπει λοιπόν και πάλι όλοι να είμαστε στις επάλξεις για τους νέους αγώνες που θα ανατρέψουν την «σύγχρονη χούντα» των μνημονίων

16 Νοε 2015

Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν

Χαρακτηριστικό της σημερινής αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και ψυχολογίας των διοικούντων είναι το και καλά ανώνυμο σχόλιο (διάβασε το ΕΔΩ) για να καταλάβεις με ποιους έχεις να κάνεις φίλε αναγνώστη!
Αυτός είναι ο «δημοκράτης», είναι αυτός που θεωρεί τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της Σαλαμίνας πιθήκους!
Ναι είναι αυτός ο άνθρωπος του Νεάντερνταλ που τολμά να ειρωνευτεί τον αντιδήμαρχό του (προφανώς γιατί δεν υπάκουσε εις τας διαταγάς) και να λέει, όχι ότι ήρθε στο ΔΣ από δημοκρατική ευαισθησία, αλλά, άκουσε, άκουσε, για να ακουμπήσει κάπου να κοιμηθεί!
Έτσι λοιπόν συμπεραίνουμε αβίαστα ότι οι υπόλοιποι σύμβουλοι, σύσσωμοι υπάκουσαν εις τας διαταγάς και γλύτωσαν τον διασυρμό του ανθρώπου Νεάντερνταλ! Αλήθεια ποιος κυβερνά τελικά αυτό το νησί; Ποιος παίρνει της αποφάσεις; Ποιος κινεί τα νήματα θα πας ή δεν θα πας στο συμβούλιο!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 28ης Συνεδρίασης ( Τακτική )

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 2  του Ν. 3852/2010  σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας ,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 16ην   Νοεμβρίου     2015,  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ   και ώρα   16:00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση του   παρακάτω  θέματος:

-  «Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών για το οικονομικό έτος 2016», κατόπιν αιτήματος 11 Δημοτικών Συμβούλων,  σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.3δ. του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.

Λεμονιά Καπετάνιου

15 Νοε 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΜΕ ΠΟΙΗΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ

Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΠΟΙΗΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ...
ΠΟΙΗΣΗ Ντίνου Κουμπάτη για το κλέος των Σαλαμινομάχων και για την γέννηση και δόξα της Κύπρου, έχει μελοποιήσει ο διακεκριμένος Κύπριος συνθέτης Ανδρέας Αρτέμης. Οι συνθέσεις του παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2011 στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων "Σαλαμίνεια" του Δήμου Σαλαμίνας, σε δύο ξεχωριστές συναυλίες. Αμέσως μετά ηχογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν σε Cd.
Αυτή τη χρονιά και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2016 στις 8 το βράδυ, τα δύο αυτά έργα παρουσιάζονται με ερμηνευτή τον ίδιο τον συνθέτη στο θέατρο "Δημήτρης Μπόγρης" στο Δημαρχειακό Μέγαρο Σαλαμίνας, και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια δημιουργίας του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού "Το Καφενείο των Ιδεών".
Δίπλα στον διακεκριμένο συνθέτη και παρέα με τον εξαίρετο ποιητή θα σταθούν επί σκηνής ερμηνεύοντες ερωτική ποίηση οι ηθοποιοί Χριστίνα Μανδέκη, Ελένη Τσαγανού και Παντελής Γαρείος, και με τιμητική συμμετοχή η πρωταγωνίστρια του Ελληνικού Θεάτρου Μαρία Δημητρούκα,
Είσοδος ελεύθερη. Υπό την αιγίδα του
Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η κυβέρνηση χαρατσώνει ο Μπάμπαλος …μειώνει! «Δεν μπορούμε να τα μετράμε όλα με χρήματα. Οι ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών τους προηγούνται των αριθμών».

Στη γενναία μείωση, της τάξης του 50% περίπου, των δημοτικών τελών που πληρώνουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.
Έπειτα από την πρωτοβουλία – και σχετική εισήγηση – του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει την εν λόγω πρόβλεψη στην αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το 2016, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στην τελευταία του συνεδρίαση.
Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή στηρίζει έμπρακτα τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και έμμεσα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τον καιρό που αποτελούν τον κυριότερο στόχο των ισοδύναμων του μνημονίου και κόντρα στην απόφαση επιβολής του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
«Απαντάμε στην οικονομική κρίση, με την έμπρακτη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με μείωση των τελών από το νέο έτος. Ως δήμαρχος, ως πολιτικός και ως πατέρας δεν μπορώ να μην αντιδράσω και να μην κάνω ό,τι περνάει από τις δυνάμεις του Δήμου για να βοηθήσω την κοινωνία της πόλης μας», τόνισε στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Μπάμπαλος.
Και συνέχισε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να τα μετράμε όλα με χρήματα. Οι ανάγκες των παιδιών μας και των οικογενειών τους προηγούνται των αριθμών».

Πηγή: newsta

13 Νοε 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Ο. Σαλαμίνας, η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος θα γίνει την Κυριακή 22/11/20105 στο Κέντρο Νεότητας Σαλαμίνας και στην αίθουσα Δ.Σ. των Αμπελακίων


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τ.Ο. Σαλαμίνας
Σαλαμίνα 13/11/2015
Η Τ.Ο. της Ν.Δ. Σαλαμίνας σας ενημερώνει ότι η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.
·         Στην Σαλαμίνα στο “κέντρο νεότητας” στην παραλία και
·         Στα Αμπελάκια, στην αίθουσα συνεδριάσεων της δημοτικής κοινότητας
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Από το κόμμα, βγήκε η ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση: 

Καδμεία Νίκη της Εβίνα Περδίκη

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των πολιτικών, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η παραπλάνηση των ψηφοφόρων, η ελπίδα που μετατράπηκε σε απογοήτευση από την διαπίστωση ότι ξεγελαστήκαμε ακόμα μια φορά. Και μια κοινωνία που δεν έχει συνοχή εγκλωβισμένη ανάμεσα στο δράμα της οικονομικής κρίσης, την έλλειψη υποδομών και εφικτών στόχων.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Τη Δευτέρα 16-11-2015 και ώρα 4.00μ.μ. στο Δημαρχείο Σαλαμίνας θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την αναμόρφωση δημοτικών  τελών για το έτος 2016.
Τα 5 τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν το μόνο έργο που άφησαν πίσω τους ήταν, φόροι, περικοπές, κατάργηση νόμων και κατακτήσεων στα εργασιακά, την παιδεία, υγεία, , πρόνοια.

Νέα Δημοκρατία, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο! Αυτό που δεν μας είπανε είναι ψηφίζεις όσες φορές θέλεις όπως επί Σαμαρά για να βγει;

Ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, εκδόθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
  • ·         Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
  • ·      Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
  • ·        Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
  • ·      Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
  • ·         Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

11 Νοε 2015

Και η "Λαϊκή Ενότητα" συμμετέχει στην αυριανή απεργία


Ένα κάλεσμα, έξω από τα συνηθισμένα... κυβερνητικό κόμμα συμμετέχει στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζική συμμετοχή
στην Γενική Απεργία της 12ης Νοέμβρη
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής  του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του, καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την  Πέμπτη 12 Νοέμβρη.
Οι αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. 

10 Νοε 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες όλης της Χώρας στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

9 Νοε 2015

Ας είμαστε επιτέλους σοβαροί !! ....ας μη χάσουμε και το τελευταίο ίχνος από την σοβαρότητά και την αξιοπρέπειά μας !!.

Μερικά ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας ....... ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.  
αναδημοσίευση από: ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ
Διάβασα εντελώς τυχαία την παραπάνω πρόσκληση κι' αναρωτιέμαι:  ποιος και για ποια « ευρεία ενημέρωση » στην εξέλιξη του θέματος « Σαλαμίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 » μας προσκαλεί;  
Αφού…..
- Επίσημη σχετική πρόσκληση στο Site του Δήμου Σαλαμίνας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ούτε μας έχει κοινοποιηθεί σχετικό e-mail.
- Απόφαση  της 19ης Συνεδρίασης του Δ.Σ σχετική με το αίτημα του Συλλόγου Αιαντίς (βλ. ΕΔΩΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ,  ούτε έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια!
- Απόφαση του Δ.Σ της 22ας Συνεδρίασης για το 13ο Θέμα ( <--- span=""> που αφορά την Συζήτηση σχετικά με την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021 από τον Δήμο Σαλαμίνας  ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ,  ουτε έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια!. 
- Απόφαση του Δ.Σ της 24ης Συνεδρίασης σχετικής με το Διακριτικό σήμα ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ,  ούτε έχει αναρτηθεί στη Δι@ύγεια!.....
Τότε :
- Με τι κριτήρια τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο η αίθουσα Δ. Μπόγρη ;
- Τι έχουν άραγε αυτοί οι ανώνυμοι να μας πουν, 21 ημέρες πριν την εκπνοή της παραταθείσας προθεσμίας για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας ;

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, εν όψει της χειμερινής περιόδου, σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, το Πυροσβεστικό Σώμα, Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης.

Βραβείο Επιχειρηματικής Ηθικής για τη MarsHellas από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής για 2η συνεχή χρονιά

09/11/2015
Ηεπιχειρηματική ηθική και πρακτική της MarsHellasαναγνωρίστηκε και διακρίθηκε στα βραβεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής (EBENGR), με την εταιρία να λαμβάνει το χρυσό βραβείο (GoldenAward) Επιχειρηματικής Ηθικήςγια 2η συνεχή χρονιά.
Το βραβείο παρέλαβε ο Θωμάς Χαραλαμπόπουλος, Γενικός Διευθυντής της MarsHellas, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία πλήθους προσωπικοτήτων της ελληνικής επιχειρηματικής, οικονομικής και πολιτικής κοινότητας. Η εκδήλωση έλαβε επίσης σημαντική προβολή από μεγάλους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (π.χ. ΑΝΤ1) και από εξέχοντα έντυπα δημοσιογραφικά Mέσα (π.χ. Ναυτεμπορική).

6 Νοε 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συμμετείχε στο συνέδριο για το φυσικό αέριο και την ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2015.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την οργάνωση του συνεδρίου. Ιδιαίτερα για την πράσινη ναυτιλία και καθαρή ενέργεια με χρήση LNG, συμπλήρωσε και πράσινα λιμάνια.
Αναφερόμενος στην χρήση του LNG στη ναυτιλία, σημείωσε με έμφαση ότι η προοπτική αυτή αποτελεί ένα πολύ βασικό αναπτυξιακό τομέα, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας. Ιδιαίτερα, πέραν των θετικών επιπτώσεων που θα έχει στο περιβάλλον, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από την δημιουργία των υποδομών αλλά και στη συνέχεια των εφαρμογών, ειδικότερα για τη ναυπιγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και των ναυπηγείων. 

Εκδήλωση για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη στις 13 Νοεμβρίου


5 Νοε 2015

Η Δήμαρχος Ρούλα Νάννου από 4/11/2014! Θα κάνουμε νοικοκύρεμα, θα φροντίσουμε να μην μπει ο Δήμος στην εξυγίανση

Η Δήμαρχος Ρούλα Νάννου από 4/11/2014! Θα κάνουμε νοικοκύρεμα, θα φροντίσουμε να μην μπει ο Δήμος στην εξυγίανση και υποσχόμαστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο θα ξαναφέρουμε τα ανταποδοτικά εκεί που ήτανε αλλά θα τα μειώσουμε κιόλας! 
Αναμένουμε υλοποίηση κα Δήμαρχε!

Δίκτυο Κοινωνικών Παντοπωλείων δημιουργεί το Ηράκλειο, και η Σαλαμίνα κυρία? Πληρώνει ενοίκια σε άδεια κτίρια

Συνάντηση  με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες , που αφορούν ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού στους οικισμούς του Δήμου.
Η Αντιδήμαρχος αλλά και ο Δ/ντής των Κοινωνικών υπηρεσιών  κ. Φ. Οικονομάκης ενημέρωσαν τους Προέδρους για το σχεδιασμό του Δήμου να επεκταθούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και στις Τοπικές Κοινότητες, για το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).
Όσοι επιλέχτηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό (οι αιτήσεις έγιναν το καλοκαίρι)  θα μπορούν να λαμβάνουν πακέτα τροφίμων, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων, και μαγειρεμένα σχολικά γεύματα, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων. Θα παρέχονται επίσης, είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, και βρεφικά ή παιδικά είδη.
πηγή: newsTA

Καληνύχτα Σαλαμίνα;

3 Νοε 2015

Οι αποκαλύψεις του SALAMIS NEWS δρομολογούν εξελίξεις, έτσι έρχεται για αύριο 4/11/2015 στις 4 το μεσημέρι το 1ο έκτακτο Δ.Σ. θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρακολούθηση του

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η   26 ης  Συνεδρίασης   ( ΕΚΤΑΚΤΗ )
Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5   του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Κατεπείγουσα  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 4ην  Νοεμβρίου 2015,  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα  16:00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης ,   στο   παρακάτω  θέμα:
 - Τροποποίηση της  υπ΄ αριθμ. 182/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση  του Τεχνικού Προγράμματος  Δήμου Σαλαμίνας, οικονομικού έτους 2015