Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Απρ 2013

ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Τη χαριστική βολή στη Ν/Ζώνη, αλλά και σε κάθε πλοιοκτήτη που τολμά να φέρει το καράβι του για επισκευή στο Πέραμα, δίνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Πειραιά - Αττικής και Νήσων μέσα από την «παράγκα» που έχει στήσει στο Πέραμα, με συνεχείς επεμβάσεις στις λίγες επιχειρήσεις που έχουν δουλειά, αγνοώντας τους νόμους του κράτους για τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, που έχουν υπογράψει οι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενούς τους, εκβιάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις της Ζώνης με το γνωστό ‘‘ή υπογράφεις την κλαδική σύμβαση’’ – που από μόνοι τους έχουν συντάξει και την έχουν βαφτίσει «επιχειρησιακή» με αμοιβή 210 ευρώ για (6) ώρες εργασίας – ‘‘ή δεν δουλεύεις’’. Η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά
με ανακοίνωσή του Προέδρου της Αντώνη Αθανασόπουλου επισημαίνει: «Η Ένωσή μας δεν υπόγραψε ποτέ τέτοιο κείμενο σύμβασης που επικαλείται το Συνδικάτο ως συμφωνηθέν. Τμήμα αυτού του εκβιασμού σας κοινοποιούμε και καταγγέλλουμε την αδιαφορία της πολιτείας και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για μια μόνιμη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας.
Η Ένωσή μας, η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά δεν θα ανεχτεί τέτοιου είδους εκβιασμούς σε εποχή που οι εργαζόμενοι της Ζώνης στερούνται ακόμα και το γάλα των παιδιών τους και οι επιχειρήσεις μας οδηγούνται στο κλείσιμο, λόγω της υψηλής ανεργίας που βιώνουμε την τελευταία 4ετία και ρωτάμε: Τέτοιου είδους άναρχη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θέλουμε;;;
Δηλώνουμε ότι, σε αναμονή των υπουργικών αποφάσεων και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά και Νήσων θα πρέπει στο μέλλον να ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου ανήκει μέχρι σήμερα και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τις Εργοδοτικές Ενώσεις, θα μπορέσει να δρομολογήσει συνθήκες βιώσιμες για το χώρο μας, με αναβάθμιση της Ν/Ζώνης και το καλούμε, επίσης, να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους εκβιασμών».
** η θέση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Πειραιά - Αττικής και Νήσων  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.