Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

9 Απρ 2013

Πετυχημένη εκδήλωση της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης & Ισότητας Π.Ε.Δ.Α. όπου η Σαλαμίνα, έλαμψε ξανά δια της απουσίας της…

Γιάννης Διάκος
Θεματική εκδήλωση για, «Υγιεινή Διατροφή στην παιδική ηλικία, παχυσαρκία και υποσιτισμός στα σχολεία»
Στην πραγματικά πολύ πετυχημένη εκδήλωση, παρευρέθησαν με τη σειρά εκφώνησης:
Η βουλευτίνα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τζένη Βαμβακά, ο Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Αναγνωστάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης τομέα Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Δ.Α. Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, οι Δήμαρχοι Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, Ασπρόπυργου Νίκος Μελετίου, Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, Περάματος Παντελής Ζουμπούλης,τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. Βαγγέλης Μπαρμπάκος και Βλάσσης Σιώμος,οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Πειραιά Αναστάσιος Κάρλες και Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη και Περάματος Γιώτα Βοιδονικόλα, το μέλος του Δ.Σ. του ΦΟ.Σ.Δ.Α.(φορέας συγκομιδής διαχείρισης απορριμμάτων) Χρήστος Τεντόμας, ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Ζανιδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας Πέτρος Καψοκόλης και Νίκος Οικονομάκης,η Αντιδήμαρχος Χαιδαρίου Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, οι αντιδάμαρχοι Περάματος Σοφία Αλεξίου και Νίκος Ζώρζος, οι Αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιώργος Δημόπουλος, Κώστας Βράκας, οι Αντιδήμαρχοι Αιγάλεω Διονυσία Σιγάλα και Λάμπρος Σκλαβούνος, Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Όλγα Κατιμερτζή, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Νίκος Μπακιρτζής, Νίκος Μονέος, Μαριάνθη Πανίδου, Μιχάλης Λαγουμιτζής, Δημήτρης Λιντζέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορυδαλλού Μιχάλης Λώνας, Μιχάλης Τζιρίτας, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Γιάννης Μελάς, Νίκος Χουρσαλάς, Νίκος Νικολεουσάκος, Ιωάννα Καλομπράτσου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κορυδαλλού Θεόδωρος Μερεντίτης,ο Γραμματέας του Δ.Σ. Κορυδαλλού Σπύρος Αγιοβλασίτης. Επίσης έκανε τοποθέτηση ο Γιώργος Μακρυνός δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και μέλος κοινωνικών υποθέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.
Είναι ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορυδαλλού Μπαρμπαγιάννη Νικολία, Ίλιον Βάσω Βλάχου, Πετρούπολης Σοφία Δημητρίου, Καλλιθέας Νατάσσα Αδαμοπούλου και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νίκαιας Νίκος Καρδιάς και Ανδρέας Κολυβάς.
Ο πρόεδρος της θεματικής εκδήλωσης κ Γιάννης Διάκος στην εισαγωγική ομιλία του είπε:
Αξιότιμοι κυρίες-κύριοι,.... 
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β’ Πειραιά, Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχα Τομέα Πειραιά, Γεν. Γραμματέα του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γεν. Γραμματέα Π.Ε.Δ.Α., Δήμαρχοι, Αναπληρωτή Δήμαρχε Πειραιά, Αναπληρώτρια Δήμαρχε Καλλιθέας, Μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Π.Ε.Δ.Α., Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπε του ΦΟ.Σ.Δ.Α., εκπρόσωποι Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και Κοινωνικών Φορέων, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας!
Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας φορτισμένος συναισθηματικά, καθώς βλέπω ανάμεσά σας γνώριμα πρόσωπα, συνεργάτες, φίλους  ευγνώμων  γιατί  είστε παρόντες σήμερα εδώ, σκεπτόμενος όμως και τις θυσίες όλων όσων ασχολήθηκαν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά καιρούς.
Ο Κορυδαλλός - η Α΄ και Β΄ Πειραιά – η Δυτική Αθήνα και  ευρύτερα η Αττική είναι σε πόλεμο. Σε πόλεμο με όλους εκείνους που θέλουν την Τ.Α. αποχαυνωμένη, έρμαιο συντεχνιών και λοιπών συμφερόντων.
Το μήνυμα που στέλνουμε  είναι ένα μήνυμα  ελπίδας, ένα μήνυμα ότι παρά τις αντιξοότητες η Τ.Α. θα βγει ισχυρότερη.
Εμείς οι αιρετοί,  με τη συνεργασία  καθηγητών, ενώσεων γονέων , νοσοκομειακών και κοινωνικών υπηρεσιών και  λοιπών εθελοντών  μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία  με γνώμονα  το συμφέρον του πολίτη. 
΄Ετσι η Τ.Α. θα είναι απελευθερωμένη από πάσης φύσεως εξαρτήσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση υπηρέτησα από 22 ετών την Τ.Α. με πάθος και ευαισθησία. Το διακύβευμα για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και είναι μεγάλο. Οι πολίτες έχουν ανάγκη την στήριξή μας.
Ως Πρόεδρος της επιτροπής αλληλεγγύης της Π.Ε.Δ.Α. θα ήθελα να στείλω ένα προσκλητήριο συστράτευσης προς όλες εκείνες τις δυνάμεις  της κοινωνίας για μια συμμαχία πολιτών.
Το αντικείμενο της θεματικής Επιτροπής στην οποία προΐσταμαι έχει να κάνει με την Ισότητα, την Αλληλεγγύη και τη κοινωνική προστασία, στοιχεία άρρηκτα συνυφασμένα με αξίες που μεταγγίζουν το κάλλος και την αλήθεια και σε τελική ανάλυση ενσαρκώνουν τις πατροπαράδοτες αρχές μας.
Φίλες και Φίλοι,
Στο έργο που αναλαμβάνω, αρωγός θα είναι ο εθελοντής. Κάθε  σκεπτόμενος  άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει  για το καλό όλων.
Ο κάθε ιδιώτης που δεν στοχεύει στην υλική ευδαιμονία του, αλλά που φέρει μέσα του υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. 
Η κάθε επιχείρηση που δεν κοιτά μόνο το εύκολο κέρδος, αλλά το πώς  θα ωφελήσει το σύνολο. Γιατί ο καθένας από μας είναι ένας εν δυνάμει εθελοντής.
Κοντά στον εθελοντισμό, που όπως ανέφερα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής μας, η Π.Ε.Δ.Α.  πρέπει να χτίσει ένα τοίχος προστασίας απέναντι στην κοινωνική αδικία και στον αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση που μαστίζουν την πατρίδα μας. Για τον σκοπό αυτόν χρέος της επιτροπής είναι να υποστηριχτεί ο  οικονομικά ασθενέστερος.
Με έμφαση στο κοινωνικό κράτος  η Επιτροπή μας θα ενθαρρύνει δράσεις που στοχεύουν τόσο στην αφύπνιση των πολιτών όσο και στην ενεργή συμμετοχή τους γύρω από θέματα ισότητας.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να τονίσω ότι το μήνυμα που στέλνουμε απ’ αυτήν εδώ την αίθουσα δεν  είναι αφοριστικό και ισοπεδωτικό, αλλά εξόχως ανατρεπτικό.
Ένα μήνυμα για αλλαγή όλων εκείνων των δομών που μας άφηναν στο χθες και που υποθήκευαν το μέλλον των παιδιών μας.
Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο της επιτροπής, Αναπληρώτρια Δήμαρχο Καλλιθέας, κα Βάσω Μαργαρίτη για την συνεισφορά της με την εμπειρία της στις δράσεις της επιτροπής, Τον κοινωνικό ιατρό, Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γιάννη Μαρινάκη για την τοποθέτησή του, τους ομιλητές μας (Γιώργο Δημητρίου, ιατρό, Δημ. Σύμβουλο Αιγάλεω,  Σιμάτο Ιερεμία διακεκριμένο διατροφολόγο και Αικατερίνη Κυλάκου, δικηγόρος, Δημ. Σύμβουλο Κορυδαλλού), καθώς και όλα τα μέλη της επιτροπής για την προσφορά τους.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚΟ, Κοσμίδη Ηλία, δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού, για τις παροχές προκειμένου να διεξαχθεί άρτια η σημερινή μας εκδήλωση.
Παράλληλα, ευχαριστώ τον νεαρό δημοσιογράφο Σεραφείμ Νικολάου, φοιτητή Πολιτικού Νομικής για την εθελοντική προσφορά του, καθώς και όλους τους εθελοντές-ντριες συνεργάτες μου.
Επίσης ευχαριστώ για την προσφορά τους σε νερά και αναψυκτικά τους πωλητές των λαϊκών αγορών Πειραιά, όπως και τους επιχειρηματίες της πόλης του Κορυδαλλού, Γεώργιο και Ευάγγελο Μαργαρίτη.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.
 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/13 12:53

    καλά ρε admin δεν κατάλαβες ακόμα πως οι συνάδελφοι τον έχουν χεσμένο;
    Δεν σου λέω στην περιφέρεια, γελάνε μαζί του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/13 21:02

    DEN KATALABATE RE PEDIA?????? TO PALIKARI PROETIMAZETE GIA TA SALAMINIA...POY NA BREI XRONO GIA TETIES MALAKIES!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.