Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

11 Απρ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …”

 
Προσπαθώντας να απαντήσει στις σοβαρότατες αιτιάσεις της πρόσφατης ανοιχτής επιστολής μου, για την απόφαση που εκμαίευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής τελών στον ΟΛΠ, για το λατομείο της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής, εκτέθηκε, ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά.
Στο Δελτίο Τύπου, που ήρθε σαν απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μου, και που ο κ. Τσαβαρής δεν έχει ούτε το θάρρος να το υπογράψει, βάζοντας τεχνηέντως το … Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου να υπογράψει ένα κείμενο που υποτίθεται ότι με καταγγέλλει, ο κ. Τσαβαρής επιδίδεται στο … αγαπημένο του σπορ. Για μια ακόμη φορά παραποιεί την αμείλικτη -γι΄αυτόν- πραγματικότητα και μάλιστα με τρόπο βάναυσο.
Ανασύρει και χρησιμοποιεί “προϊστορικά” έγγραφα και τα χρησιμοποιεί όπως, μόνο τον ίδιο βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά (ή μήπως επιλεκτικά;) τις ανάγκες και τις συνθήκες της περιόδου που συντάχθηκαν. Με την ίδια, παροιμιώδη προχειρότητα, ο κ. Τσαβαρής, παραβλέπει αποφάσεις μεταγενέστερων Κοινοτικών Αρχών, που ουσιαστικά ακυρώνουν τα έγγραφα που επικαλείται.
Αλλά και όσα έγγραφα χρησιμοποιεί, μάλλον θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσει πιο προσεκτικά. Είναι η απόφαση ενός Κοινοτικού Συμβουλίου του 1984, πιο ισχυρή από την σύμβαση με τον ΟΛΠ; Ποιόν νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε κ. Τσαβαρή; Ποιος νομίζετε ότι σας πιστεύει;
Δεν είστε πλέον συνδικαλιστής της ΕΑΣ (ή όπου αλλού) κ. Τσαβαρή. Είστε Δήμαρχος Σαλαμίνας. Και θα πρέπει να είστε πιο σοβαρός και υπεύθυνος σε ότι λέτε και σε ότι γράφετε.
Από πού προκύπτει η “… νόμιμη επιστροφή περιουσιακού στοιχείου του Δήμου …” και τι είναι η ανοησία που ανακαλύψατε πάλι “… ότι η ΟΛΠ Α.Ε μας οφείλει τους ήδη εξορυγμένους και διαμορφωμένους χώρους …”, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου σας; Από πού προκύπτει η επόμενη ανοησία ότι: “… θέλετε να τους χαρίσουμε στην ΟΛΠ Α.Ε, στο Δημόσιο που τους διεκδικεί …”  και τι είναι αυτό το: “… ο Δήμος να τον εκμεταλλευτεί δημιουργώντας εκεί πολλαπλές δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα … ”; Αυτά γράφετε στο Δελτίο Τύπου. Αυτά λέτε στον κόσμο. Ψεύτικες εντυπώσεις προσπαθείτε να δημιουργήσετε.
Από πότε ο ΟΛΠ μας έχει … αφαιρέσει την περιοχή της Τούρλας και τώρα θα μας την … επιστρέψει;
Που το βρήκατε γραμμένο ότι ο ΟΛΠ ή το Δημόσιο διεκδικούν την περιοχή; Εσείς μέχρι τώρα λέγατε ότι προσπαθείτε να … αποκαταστήσετε το νταμάρι. Και τι είναι αυτές οι … “πολλαπλές δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα”;
Που θα τις κάνετε αυτές; Θα αναβιώσετε το όραμα του αείμνηστου Κοινοτάρχη, “να πραγματοποιήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες κέντρου γυμνιστών” που πίστευε τότε ότι, η … ΕΟΚ ή ο ΕΟΤ θα πραγματοποιούσαν το έργο; Πού θα το κάνετε αυτό κ. Τσαβαρή; Στην ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΔΑΣΙΚΗ και ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ περιοχή της Τούρλας;
Μήπως όμως, τελικά, ο ΟΛΠ διεκδικεί την περιοχή για νταμάρι, και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο, προσπαθείτε να τον βάλετε “μέσα” από την … πίσω πόρτα; Μήπως στο μέλλον μάθουμε για άλλες μυστικές συνεννοήσεις, με τον ΟΛΠ, αυτή τη φορά, όπως μάθαμε για τα λατομεία Αγγέλου;
Από τη θλίψη σας, που είδατε τις μεθοδεύσεις σας να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, έχετε χάσει το μέτρο της αλήθειας κ. Τσαβαρή.
Για το θέμα όμως της επιβολής των λατομικών τελών στον ΟΛΠ, ο κ. Τσαβαρής αποφεύγει να απαντήσει στο Δελτίο Τύπου. Επί της ουσίας λοιπόν:
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την ανύπαρκτη νόμιμη δυνατότητα είσπραξης λατομικών τελών από τον ΟΛΠ, κι όμως βάλατε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την διεκδίκηση τους.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα ανείσπρακτα μέχρι σήμερα λατομικά τέλη από το λατομείο Αγγέλου. Κι ας υπάρχει η νόμιμη δυνατότητα γι΄αυτό.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για το ποιος Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή κατοχύρωσε ως ιδιοκτησία του Δήμου Αμπελακίων της έκταση της Τούρλας, με κτηματολογική εγγραφή το 2001 (και μάλιστα με 209 και όχι μόνο 170 στρέμματα)
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα 20 εκατομμύρια κυβικά πέτρας που δήθεν απολήφθηκαν από τον ΟΛΠ και προσπαθήσατε να χρεώσετε την τότε Κοινοτική Αρχή με τα επαίσχυντα φέιγ-βολάν που μοιράσατε κατά χιλιάδες και φυσικά,
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την επιτόπια μέτρηση της Νομαρχίας Πειραιά που βρήκε, τα διαβόητα εξορυχθέντα κυβικά μόλις … 5,5 εκατομμύρια. (Έγγραφο της Νομαρχίας Πειραιά προς τη ΔΟΥ Σαλαμίνας, το 1994).
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την πρώτη -άκαρπη- προσπάθεια να εγκαταστήσετε ξανά νταμάρι στην Τούρλα με κοινοπραξία εργολάβων. (Κι όμως βρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι που το ψήφισαν αυτό). Τότε μιλάγατε για αποκατάσταση βέβαια.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την απίστευτη απόφαση που εκμαιεύσατε, με εκβιαστικά διλλήματα από το Δημοτικό Συμβούλιο, να ισοπεδώσετε, μαζί με τον ΟΛΠ, άλλα 90 στρέμματα βουνού στην Τούρλα, εξυπηρετώντας εργολαβικά συμφέροντα (μια έκφραση που κατά κόρον έχετε χρησιμοποιήσει), εξορύσσοντας για τις ανάγκες τους, 20 εκατομμύρια κυβικά πέτρας, όπως … “ξέφυγε” του Αντιδημάρχου σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα μιλάτε για … περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
Τέτοιο δούλεμα κ. Τσαβαρή; Μήπως νομίζετε ότι είμαστε πολίτες μειωμένης αντίληψης; Μήπως μας περνάτε για … ΧΑΧΟΛΟΥΣ; Σοβαρευτείτε επιτέλους.
ΥΓ 1. Η κήρυξη της Τούρλας ως αναδασωτέας περιοχής, ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ λύση και το τελευταίο ΑΝΑΧΩΜΑ προστασίας μας από όποιον θελήσει να στήσει ξανά νταμάρι στην Τούρλα. Και ΝΑΙ, εμείς πανηγυρίζουμε γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Αυτοί που “λυπούνται” είναι ο κ. Τσαβαρής, ο ΟΛΠ και τα εργολαβικά συμφέροντα (νάτο, το … ξεφούρνισα πάλι …)
ΥΓ 2. “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει  κρεμαστάρια”.
ΥΓ 3. Καθίσταται όλο και περισσότερο επίκαιρο, γι΄αυτό και επιμένω. “Σηκωθήκανε τα κολοκυθάκια να βαρέσουν τον μανάβη”.
ΥΓ 4. Χρόνια τώρα, πάγια τακτική μου ήταν να μην ασχολούμαι και να μην απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις. Μη φανταστείτε ότι σας κατέστησα συνομιλητή μου, κ. Τσαβαρή. Έχω απαντήσει ως τώρα, για το θέμα της Τούρλας, ΜΟΝΟ για να μην παραπλανάτε τον κόσμο.
Σαλαμίνα, 10 Απριλίου 2013
Μάριος Τραυλός

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/4/13 09:36

    ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΟΥΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Κ. ΤΡΑΥΛΈ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/13 09:46

    καντε ομαδα καμια 30αρια γεροντακια και οποιος αντεξη να κατεβει για δημαρχος .......
    παρτε και τον αναργηρο τον θειο γιωργο και τον ερμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/13 09:54

    Είμαι 87 χρονών. Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές (Θεού θέλοντος...). Με ποιά παράταξη να συμμετάσχω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/13 09:59

    με την ριζικη ανανεωση σαλαμινας τοπο στα νιατα "ελα και εσυ μαζι μας αν εισε πανω απο 68"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/4/13 10:22

    Κοιτάξτε ποιος μιλάει για στελέχη όταν για να πάρουν ψήφο βάζανε γνωστές που κάνουν φιφες. Τώρα το παίζουν επικριτές των υπολοίπων υποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/13 10:49

    ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ Ο ΤΡΑΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/13 11:21

    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΩ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ Η ΝΑΝΝΟΥ ΣΕΛΗΝΙΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΠΑΛΙ Η ΘΕΙΤΣΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/4/13 11:57

    TETIA ΘΕΙΤΣΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/4/13 13:02

    Βλαξ άνθρωπος επί παντί λόγω επτοήσθαι φιλεί.
    Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι.
    Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.Περιμένουμε και άλλη ανάρηση με αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/4/13 13:39

    Ο εγωισμός είναι το αναισθητικό που απαλύνει τον πόνο της ηλιθιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/4/13 14:49

    Επί της ουσίας ποτέ και τίποτα.
    Μόνο κατινιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/4/13 16:04

    Παιδιά μη μαλώνετε, η κομπίνα χρόνια δεν κοιτά.
    Δέστε τον Τσοχατζό και τον Παπαγεωργό. Διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές ιδεολογίες, αλλά στη μάσα ίδιοι.
    Πρέπει να κοιτάμε ποιος είναι τίμιος και καθαρός και όχι πόσο γέρος ή νέος είναι, ή σε ποιο κόμμα ανήκει.
    Να με συμπαθάτε, αλλά όσοι πέρασαν απ' τη Σαλαμίνα, είναι ο ένας χειρότερος απ' τον άλλο. Καιρός να αλλάξουμε, να βρούμε κάποιον που αγαπάει τον τόπο του και όχι την τσέπη του..
    Να στείλουμε από εκεί που ήρθαν τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους δολοπλόκους, και τους ληστές..

    Ως εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τον σχολιασμό σας.

Τα σχόλια απηχούν την προσωπική σας άποψη και όχι την γνώμη του SALAMIS NEWS. Γίνονται δε με δική σας ευθύνη (αστική ή ποινική).

Ανώνυμα σχόλια που θα τύχουν της προσοχής μας και κριθούν υβριστικά, προκλητικά ή συκοφαντικά, διαγράφονται ΑΜΕΣΑ.

Αν παρόλα αυτά, κάποιος κρίνει ότι θίγεται ή προσβάλλεται από κάποιο σχόλιο να μας ενημερώσει με Ε-Μαιλ ώστε να το διαγράψουμε αμέσως μετά.