Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Δεκ 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κας ΝΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΒΑΡΗ, «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


Την παροιμία αυτή μου θυμίζει το χθεσινό λιβελογράφημα του κ.Τσαβαρή με τίτλο «Ένοχος ένοχον ου ποιεί, κ.Νάννου».
Του συνέστησα “σιωπή” , αλλά δυστυχώς επανέρχεται, σαν τον «δολοφόνο που ξαναγυρίζει πάντα στο τόπο του εγκλήματος», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις στο πρόσωπό μου, ίδιον της ελαφρότητας του χαρακτήρα του.
Τον καταδιώκουν φαίνεται οι Ερινύες του οικονομικού εγκλήματος που αποπειράθηκε να διαπράξει σε βάρος του Δήμου και των συνδημοτών μας, κατά συρροή.
Ατυχώς γι΄αυτόν κι ευτυχώς για τους συνδημότες μας, βρήκε μπροστά του 17 ακέραιους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εν σώματι πέταξαν στα “σκουπίδιαολόκληρη τη Συμπληρωματική του Σύμβαση, κι έτσι την γλύτωσαν οι συνδημότες μας που θα καλούνταν να πληρώσουνχρυσή” την επέκταση του δικτύου, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να φουσκώσουν οι τσέπες των εργολάβων.
   Το Ανώτατο αυτό Δικαστήριο, του οποίου μέλημα είναι η προστασία του δημόσιου χρήματος από δόλιες και αδιαφανείς οικονομικές δραστηριότητες της εξουσίας,  δεν έκανε αποδεκτή ούτε 1 από τις 7 εργασίες της Σύμβασης, γιατί όλες “μύριζαν”.

29 Δεκ 2012

«Ένοχος ένοχον ου ποιεί», κ. Νάννου


Βιαστικός κι απερίσκεπτος γι’ άλλη μια φορά σπεύδει να ρίξει τις προσωπικές του ευθύνες σ’ άλλους!! Το δυστύχημα είναι πως έτσι δεν κάνεις πολιτική αλλά μικροπολιτική με εφήμερα οφέλη. Γνωρίζεις πως δεν είναι έτσι τα πράγματα προκαλείς και επειδή αρέσκεσαι στις παροιμίες, «…Λαγός την φτέρη έσειε… κακό της κεφαλής του…»
Μη φανταστείς πως δεν θα πάρεις την δέουσα απάντηση από την κα Ρούλα Νάννου... ...
 

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ απόλυτα τις "Ερινύες" που ταλαιπωρούν και φοβίζουν την κ. Νάννου για το πολιτικό έγκλημα που διέπραξε, με το να κυνηγήσει λυσσαλέα δικαστικά (μαζί με τον κ. Μακρή), τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να μην εγκριθεί η Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου για την επέκταση της κατασκευής της αποχέτευσης στο κέντρο του νησιού.
   Μια ενέργεια ακατανόητη, που έχει όμως ως

27 Δεκ 2012

Άτολμος και φοβικός σύρετε στο προεκλογικό 2013!!!


Άτολμος και φοβικός σύρετε στο προεκλογικό 2013 από την νομενκλατούρα της πλειοψηφίας ανίκανος να δείξει της ηγετικές του ικανότητες, έστω για τα μάτια του κόσμου. Αλλάζοντας επί της ουσίας μόνο τον Δημητράκη Μπακαούκα (αλήθεια με ποια κριτήρια; Εκρίθη ανεπαρκής; Και μάλιστα μόνον αυτός; Λες κι οι άλλοι ήταν επιτυχημένοι!!)

Το καλό στην υπόθεση είναι πως μπαίνει στην ενεργό δράση ως αντιδήμαρχος ο Νίκος Φουρίκης αν μη τι άλλο έμπειρος, άξιος και με γνώση του αντικειμένου της «διαχείρισης του ανθρώπινου» δυναμικού προτέρημα που λείπει απ’ τον ηγέτη κι έτσι αν μη

Μάνος Δερτούζος, ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιάντειο, γόρδιος δεσμός για τον δήμαρχο Σαλαμίνας, τα δύσκολα είναι μπροστά δήμαρχε!!!


 
ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΕ ΜΠΟΥΤΣΗ!
Mετά το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου την 24η  Δεκεμβρίου 2012, τις εισηγήσεις του κ. Μπούτση και τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Δημοτικής Κοινότητας της κ. Δημητριάδου και των κ.κ. Μητρόπουλου και Βασιλείου αναγκάζομαι να πάρω θέση και να απαντήσω.

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα. Ταυτόχρονα όμως, αυτή την φορά είμαι αναγκασμένος να στείλω όλο τον φάκελο με τις  ανεπίτρεπτες εκφράσεις και αναφορές που έχουν γίνει στο όνομά μου τα δύο τελευταία χρόνια,  τόσο από τον κ. Μπούτση όσο και από τα μέλη  της Δημοτικής Κοινότητας,

25 Δεκ 2012

Ευχές σ’ όλο το νησί και από την κα Νάννου


Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας, με υγεία, δύναμη και περισσότερη αλληλεγγύη, ώστε ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών.

Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

24 Δεκ 2012

Ο Μάριος Τραυλός σας στέλνει τις ευχές του


Ένα είναι βέβαιο. Πως  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και θα εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο Αύριο για τα παιδιά μας. Χρόνια Πολλά.

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ
τ. Δήμαρχος Αμπελακίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για την 1η Ιανουαρίου


Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Σαλαμίνας, “Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη”


Ας είναι το 2013 η χρονιά που θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας και που θα φέρει στη χώρα μας τις καλύτερες προοπτικές για ένα δημιουργικό, πιο δίκαιο και ανθρώπινο μέλλον. Σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε οι Έλληνες, είμαστε βέβαιοι ότι θα μας κρατήσει ενωμένους η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο.

   Το παρόν και το μέλλον της χώρας απαιτεί την ενεργή συμμετοχή και τη συλλογική προσπάθεια όλων μας. Με δύναμη, ήθος, ελπίδα και αξιοπρέπεια οφείλουμε να παλέψουμε για την πρόοδο του τόπου μας, το δικαίωμα όλων στην εργασία και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

“Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη”

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 38ης Ειδικής Συν/σης Δ.Σ/λίου 27/12/2012


Εχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  και 159 παρ.1 του Ν.3463/2006 να σας καλέσω  σε Τακτική - Ειδική   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  27η  Δεκεμβρίου  2012   ημέρα  ΠΕΜΠΤΗ  και ώρα  17.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα:

·         Ψήφιση Προϋπολογισμού & Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Σαλαμίνας, οικονομικού έτους 2013.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ

22 Δεκ 2012

Ευχές από τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Νήσων κ Παναγιώτη Βουδουρη


Μια Χριστουγεννιάτικη "βόλτα στα σύννεφα" μας πήγε η Στέβη Σαμέλη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.


Μια βόλτα στα σύννεφα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της Μεσσήνιας ποιήτριας Στέβης Σαμέλη, κόρης του Αθανάσιου Σαμέλη, γνωστού εκπαιδευτικού και τέως Αντινομάρχη.
Η παρουσίαση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «Ιωλκός» υπό την αιγίδα της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων και συντονίστηκε από την εκπαιδευτικό κα. Φεβρωνία Λάρδα. Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θεόδωρος Τσούχλος (Διδάκτωρ Φιλοσοφίας),ο κ. Άγγελος Λάππας (Φιλόλογος, Συγγραφέας) και η ποιήτρια.
Ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί, Βιβή Σαμπαζιώτη και Γεώργιος Παναγόπουλος, ενώ παρουσιάστηκε το πρώτο μελοποιημένο ποίημα της συλλογής, από τον ταλαντούχο τραγουδοποιό, Βασίλη Μπαμπανιάρη, τραγούδι το οποίο συζητήθηκε ιδιαίτερα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων κ. Αριστοτέλης Φράγκος, ο οποίος και καλωσόρισε την ποιήτρια, στα μέλη της Ένωσης.
Ήταν μια βραδιά που συγκίνησε όσους βρέθηκαν εκεί, πιστή στο πνεύμα των ημερών, γεμάτη χαμόγελο, αισιοδοξία αλλά και νοσταλγικές μνήμες.
Η συλλογή χαρακτηρίστηκε άμεση, μεστή, επίκαιρη και βαθιά συναισθηματική, αφού πραγματεύεται τους σύγχρονους αλλά και αιώνιους ανθρώπινους προβληματισμούς, μέσα από ένα πρίσμα αθωότητας, με μια τρυφερή, αλλά άκρως διεισδυτική ματιά.
Οι σχέσεις των ανθρώπων, ο έρωτας, η αξία της αγάπης, η εσωτερική διαδρομή της αυτογνωσίας, η δύναμη της σιωπής και οι κύκλοι της ζωής και του θανάτου που εναλλάσσουν πληγές και χαμόγελα, ήταν τα τοπία που φώτισε η συλλογή, σε μια κατάθεση ψυχής που εξέπληξε ευχάριστα όσους βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου.

Παραδοσιακά κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες23/12/2012, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρης Μπόγρης»


Σας προσκαλούμε με χαρά, να νιώσουμε μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων με Παραδοσιακά κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημήτρης Μπόγρης», στο Δημαρχιακό μέγαρο. Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας, συμμετέχουν η Παιδική χορωδία του Δήμου μας, η Χορωδία ΚΑΠΗ Σαλαμίνας, η Χορωδία του Συλλόγου Γονέων- φίλων Α.ΜΕ.Α Σαλαμίνας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστασίου Αναστασόπουλου και η χορωδία «Μουσικά ταξίδια»

21 Δεκ 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 14ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του αρθρ.88 Ν.3852/10 σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση (13η) της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου του Δήμου Σαλαμίνας, την 24η Δεκεμβρίου έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:30 π.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων:

1)       Αντισυμβατική συμπεριφορά της Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου.

2)       Ανάρτηση αποφάσεων της Δημ. Κοινότητας Αιαντείου στη Διαύγεια, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο 3861 αρθρ. 2, 3, 4/2010.

3)       Διαμαρτυρία προς τον Δήμαρχο για την μη τοποθέτηση μονίμου υπαλλήλου εις τη δύναμη της Κοινότητάς μας, μετά την μετάταξη της προηγούμενης.

4)       Συνεχιζόμενα παράνομα έργα, στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Αιαντείου.

5)       Απολογισμός πεπραγμένων διετίας 2011 – 2012 της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ

H " Συντέλεια" και ο κόσμος μας


του Πάνου Μαραγκού για το ΕΘΝΟΣ
ΤΕΛΙΚΑ,ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; 21-12-2012, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ;  Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ; ΑΥΡΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;
Τα ερωτήματα αυτά, σχετίζονται με την ‘’ερμηνεία’’ του ημερολογίου των Μάγια, που θεωρείται και το ακριβέστερο στον κόσμο, και που συμφώνως μ’ αυτό, θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου.
Για το ζήτημα αυτό, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα πλήθος από δημοσιεύματα, αναρτήσεις, συζητήσεις, αναλύσεις, και ομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί και πολλοί άνθρωποι στον κόσμο μας ζούνε σε κατάσταση πανικού.
Η αγωνία και ο πανικός για μία μερίδα συνανθρώπων μας είναι τόσο μεγάλη, ώστε, η NASA στην Αμερική και το Κρεμλίνο στη Ρωσία, παρενέβησαν καθησυχαστικώς με διαφόρους τρόπους. Με την ευκαιρία αυτή, είναι χρήσιμο ν’ αναφέρουμε ότι, η διαδικασία για τη δημιουργία του Σύμπαντος έλαβε χώρα πριν από 17.500.000.000 χρόνια (Μεγάλη Έκρηξη), η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε πριν από 4.000.000 χρόνια και το Σύμπαν σήμερα, θεωρείται ότι έχει ήδη ενηλικιωθεί.
Άς μην ανησυχούμε λοιπόν , για την αυριανή ημέρα. Το Σύμπαν, δεν έχει γεράσει ακόμη για να πεθάνει, και μέχρι αυτό να γίνει, θα πρέπει να περάσουν μερικά ακόμη δισεκατομμύρια χρόνια.
Εκτός εάν, στο μεταξύ, επισυμβεί κάποιο πλανητικό ‘’ ατύχημα’’ και ο πλανήτης Γη καταστραφεί.
Είμαστε βέβαιοι ότι, ‘’η ερμηνεία’’ του ημερολογίου των Μάγια για την αυριανή Συντέλεια του κόσμου δεν θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός μας ‘’γαλάζιος’’ πλανήτης, θα συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι στο Σύμπαν, και όσο αυτό διαρκέσει…………
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
(Οικονομολόγος)

20 Δεκ 2012

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Σαλαμίνας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιάννη Τσαβαρή και τον Περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Βουδούρη επισκέφθηκε σήμερα τα παιδιά του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΜΕΑ Σαλαμίνας και με αφορμή τις γιορτινές μέρες έδωσε συμβολικά δώρα.
Απευθυνόμενος στα παιδιά και τους γονείς τους, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η Περιφέρεια Αττικής αυτές τις μέρες της αγάπης και της αλληλεγγύης βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στα παιδιά  που έχουν περισσότερο την ανάγκη να νοιώσουν το χάδι και τη στοργή του πλησίον. Ανταποκρινόμενοι στο χρέος μας  και πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο τα παιδιά της Σαλαμίνας που είναι και δικά μας παιδιά, και έναν άξιο σύλλογο που κάνει τα πάντα γι’ αυτά.
Μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και συλλόγου, ο κοινός μας στόχος να έχουν επιτέλους τα παιδιά της Σαλαμίνας ένα σύγχρονο οικοτροφείο, μπορεί το 2013 να λάβει σάρκα και οστά και να  δικαιωθούν οι αγώνες δεκαετιών των γονέων που καθημερινά δοκιμάζονται σε μια εποχή που το κοινωνικό κράτος καταρρέει».

Τιμητική εκδήλωση στο Αιάντειο


αναδημοσίευση: γνώμη Σαλαμίνας
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για όσους διετέλεσαν Πρόεδροι της Κοινότητας Αιαντείου από την ίδρυση της, το 1915, έως την ενσωμάτωση της στον κεντρικό Δήμο, ως τοπικό διαμέρισμα το 1998, με τον νόμο “Καποδίστρια”, διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης 20/12, η Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου, στις 19:30, στο γραφείο της Κοινότητας.
Ολόκληρη η πρόσκληση: 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, σας προσκαλούν να παραστείτε, στην τιμητική εκδήλωση για τους τέως Προέδρους της πάλαι ποτέ αυτόνομης Κοινότητας Αιαντείου, (1914-1998)
την ερχόμενη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 19:30,
στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, στην Λεωφόρο Αιαντείου 10, στο Αιάντειο.
Η παρουσία σας είναι απαραίτητη. (η εκδήλωση γίνεται σε υλοποίηση της Νο 62/2012 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας) 

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΣΗΣ

 

Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας "Perivos" νέες δραστηριότητες


Δημιουργήσαμε στον ιστότοπο μας ένα χώρο συζητήσεων (forum) προκειμένου να μπορούν τα μέλη του Ομίλου και όχι μόνο να συμμετέχουν σε συζητήσεις πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα του νησιού μας. Στο forum θα μπορείτε να δημιουργείτε νέα θέματα ή να συμμετέχετε σε ήδη υπάρχοντα.

Το forum θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά και αν δούμε ότι υπάρχει συμμετοχή θα το εμπλουτίσουμε. Προφανώς δεν πρόκειτε να υποκαταστήσει τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 7-9μμ στα γραφεία του Ομίλου όπου και αποφασίζονται οι δράσεις μας, αλλά ελπίζουμε να αποτελέσει ένα μέσο για νέες ιδέες και προβληματισμό.

Μπορείτε να μπείτε στο χώρο συζητήσεων στη διεύθυνση,

18 Δεκ 2012

ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ Η Σύμβαση των 7,6 εκατομμ. θα επέφερε ζημιά στο Δήμο ύψους 5 εκατομμ. ευρώ σε όφελος φυσικά των εργολάβων


       Η αμαρτωλή Συμπληρωματική Σύμβαση της πολύπαθης αποχέτευσης, που η Δημ. Αρχή προσπάθησε με νύχια και με δόντια να περάσει από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ατύχησε  και τις 3 φορές που εκδικάστηκε. 

  Το Ανώτατο Δικαστήριο την απέρριψε οριστικά «για πολλαπλές και ουσιώδεις πλημμέλειες που δεν μπορούν να παρακαμφθούν».

   Η Δημ. Αρχή, χωρίς να έχει πάρει τις απαιτούμενες από το νόμο προεγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών, έδωσε με απευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο έργο αξίας 7,6 εκατομμ. ευρώ με έκπτωση 9,3%.

  Όμως, ένα τμήμα του όλου έργου που αντιπροσωπεύει το 46% της όλης δαπάνης δηλ. ποσό 3,5 εκατομμ. ευρώ, αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του ίδιου του εργολάβου να το εκτελέσει, χωρίς δικαίωμα επιπρόσθετης αμοιβής.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η (37ης Τακτικής Σ/σης) 18/12/2012 = 18.00

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  67 του Ν. 3852/2010 ,   να σας καλέσω σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  18η-12-2012 ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 18.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.-Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για την έγκριση  όρων λειτουργίας   του έργου: « 2η αναβάθμιση του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου» της εταιρείας <ΔΕΣΦΑ Α.Ε.> στη νήσο Ρεβυθούσα.
2.-Δημιουργία  γραφείου  Δ.Ο.Υ. στο Δήμο Σαλαμίνας.
3.-Μείωση Δ.Τ. & Δ.Φ κατά 50% των ευπαθών ομάδων και πολυτέκνων του Δήμου. 
4.- Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας , οικ. έτους 2012.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η (36ης Ειδικής Σ/σης) 18/12/2012 = 17.00


Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  67 του Ν. 3852/2010 και 163 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 ,   να σας καλέσω σε Ειδική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  18η-12-2012 ημέρα ΤΡΙΤΗ  και ώρα 17.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα:

 - Έγκριση  Ισολογισμού Δήμου Σαλαμίνας οικονομικού  έτους 2011.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜ.  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ

16 Δεκ 2012

Σε “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”, ο Σπύρος Σοφράς ανοίγει τον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές


Σαλαμίνα 16 Δεκεμβρίου 2012
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωΐ, ο νέος ανεξάρτητος συνδυασμός “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του υποψηφίου δημάρχου κ Σπύρου ΣΟΦΡΑ, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία την πρώτη του ενημερωτική, προεκλογική συγκέντρωση, στο “εργατοϋπαλληλικό κέντρο” της Σαλαμίνας όπου ο υποψήφιος δήμαρχος έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από παλιούς και νέους φίλους, του ανεξάρτητου συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του Σαλαμινιώτικου λαού για ένα ελπιδοφόρο αύριο όπου όλοι μαζί, αδελφωμένοι θα αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο έξω και πέρα από κόμματα και χρώματα με ανιδιοτέλεια για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας.
Αποσπάσματα της ομιλίας του κ Σπύρου Σοφρά ΕΔΩ
Ολόκληρη την ομιλία του κ Σπύρου Σοφρά μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ  
Θα ακολουθήσει δε μετά τα Θεοφάνεια, συνέντευξη τύπου για όλα τα τοπικά μέσα για την οποία και θα ενημερωθείτε όλοι εγκαίρως.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία
Με εκτίμηση
το γραφείου τύπου κι ενημέρωσης
του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”

< br />


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ομιλία του υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ για την Κυριακή 16/12/2012 στις 11:00΄πμ


δελτίο τύπου
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΦΡΑΣ,

σας προσκαλεί

στην πρώτη  ομιλία του που θα πραγματοποιήσει

την Κυριακή  16 Δεκεμβρίου 2012 στις 11 το πρωΐ

στο “Εργατικό Κέντρο” Σαλαμίνας, Πέτρου Φουρίκη 17

χαράζοντας μια νέα πορεία στα δημοτικά μας δρώμενα 

             Σαλαμίνα 12 Δεκεμβρίου 2012
το γραφείο τύπου του συνδυασμού

13 Δεκ 2012

Ενημέρωση - Πρόσκληση. Το ΕΣΣΑΚ οργανώνει δενδροφύτευση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


Ενημέρωση - Πρόσκληση

Το ΕΣΣΑΚ οργανώνει δενδροφύτευση την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 στη Σαλαμίνα στις περιοχές των Σεληνίων, Κυνοσούρας, Αμπελάκια.
Ο αριθμός των δέντρων που θα φυτευτούν είναι 510, και είναι όλα κατάλληλα για τις κλιματολογικές συνθήκες του νησιού, καθώς επίσης και η εποχή είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους δραστηριότητα.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η εποπτεία της δενδροφύτευσης θα γίνει από τον διπλωματούχο γεωπόνο κύριο Χρήστο Μενιδιάτη (http://geoponiki-gonia.blogspot.gr), ο οποίος έχει μακρά διάρκεια και αρκετά χρόνια εμπειρίας σε θέματα αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος, οργάνωσης & μελέτης, κατασκευής και διαχείρισης αγροτικών καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων.
Όλοι οι πολίτες της Σαλαμίνας και όλοι οι φορείς είναι προσκεκλημένοι για αυτόν τον σημαντικό περιβαλλοντικό σκοπό.
Για την ακριβή ώρα και τα σημεία συνάντησης για τη δραστηριότητα θα υπάρχει νέα ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.
Για περαιτέρω πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΣΣΑΚ στα τηλέφωνα: 210 4676716, 6973291695, 6984925480

"Ο Βουλγαράκης είναι πίσω από τον Καμμένο", κατήγγειλε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β Πειραιά Γιάννης Κουράκος και αποχώρησε!



πηγή: newsit.gr
- Ισχυρίσθηκε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γιώργο Βουλγαράκη
- Ο βουλευτής Β Πειραιά Γιάννης Κουράκος αποχώρησε 15 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης
- Είχε προηγηθεί η παραίτηση του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου με αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου
- «Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ανένδοτος αγώνας», απάντησε ο Πάνος Καμμένος στις καταγγελίες Κουράκου.
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δεν πίστευαν στ' αυτιά τους οι δημοσιογράφοι με τα όσα είπε αποχωρώντας από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ


35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.

12 Δεκ 2012

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 15.00 μμ στο Γήπεδο Αίαντα η Μικτή παλαιμάχων Σαλαμίνας  θα αντιμετωπίσει τους επίλεκτους παλαίμαχους  επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπως Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Καψής, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Μπατίστας, Φραντζέσκος, Ξανθόπουλος, Αφάς, Αποστολάκης, Κορακάκης, Σκαρμούτσος, Δήμος, Ζαίμι, Βενιαμίν, Μπαλτιμάς, Γκώνιας, Γκούμας, Κάμπας, Ανδράλας, Σιδηρόπουλος.
Προπονητής Σάββας Παντελίδης
Διαιτητής  Κύρος Βασσάρας
Τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα
Τιμή εισιτηρίου 5 ΕΥΡΩ

Ομιλία, συζήτηση με τον Δημήτρη Κυπριώτη Πέμπτη 13/12 στις 7μμ στο “ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” Σαλαμίνας


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ KKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ & ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


            Οι νέες αυξήσεις στο ρεύμα που προετοιμάζει η ΔΕΗ καθώς και η παρέμβαση Στουρνάρα για το χαράτσι αποτελούν μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, που ο λαός, όχι μόνο δεν πρέπει να αρκεστεί στην αγανάκτηση, αλλά πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα και αποφασιστικά με πάλη για τη ματαίωσή τους.
            Οι νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τις ιδιωτικοποιήσεις, με το ισχυρισμό της ελάφρυνσης του λαού από οικονομικά βάρη. Επιβεβαιώνεται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν μοχλούς αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στρώνουν το έδαφος για νέα μεγαλύτερη επίθεση στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

11 Δεκ 2012

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής τίμησαν βραβεύοντας τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή για την μέχρι τώρα συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας με τους φοιτητές της σχολής.
Η Βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, την 1η Δεκεμβρίου στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του Πατρός Γενναδίου ( Νικόλαου Μαυράκη) τ. Διευθυντού της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας από το βήμα, αφού ευχαρίστησε τους εισηγητές, τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης για την περαιτέρω σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των δύο φορέων.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση του Δημάρχου Βουκουρεστίου o Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής επισκέφθηκε την Ρουμανία, την Κυριακή 02-12-2012, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία συνεργατών του αποτελούμενη από:

  • τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Αστράκο,
  • τον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου κ. Γιάννη Τσαλίκογλου
  • κ. Λεωνίδα Σταμπουλή και
  • κ. Θωμά Μπερή

10 Δεκ 2012

Ανακατεύοντας την τράπουλα, ενόψει των δημαιρεσιών στο τέλος του χρόνου, σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες


Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου όπου οι υποσχέσεις και τα παραμύθια θα λάβουν τέλος και θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ενώπιος ενωπίω.  Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον δήμαρχο, δεν θα ‘θελα σε καμιά περίπτωση να ‘μουν στην θέση του. Απ’ το πρωΐ μέχρι το βράδυ του παίζουν το τραγούδι… “…μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ’ την Κική κι απ’ την Κοκό, ποια να διαλέξω…”
Όλοι θα ‘θελαν να γίνουν αντιδήμαρχοι μα δεν φταίνε οι ίδιοι όταν αφειδώς μοιράζονταν προ μηνών οι υποσχέσεις και τα υπονοούμενα, ο άλλος τώρα το περιμένει μη σου πω και το απαιτεί και δικαίως!
·         Δεν μπορεί πχ ο έμπιστος και εξ απορρήτων του να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στο Αιάντειο και τώρα να μην εισπράξει την δόξα! Μόνος και αυθαίρετα ενεργούσε ή με εντολή πάντα;
·         Δεν μπορεί ο ντόπιος που τον έμπασε με τον άλφα ή βήτα τρόπο στο Κουλουριώτικο στοιχείο να μείνει κι αυτός στην απ’ έξω!
·         Δεν μπορεί αυτός που δυο χρόνια τώρα στήριζε αβλεπί όλες τις απόψεις και πολιτικές του σωστές ή λάθος να οδηγηθεί στην πολιτική ρεμίζα!
Όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των επιλογών του, γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως η δημοτική πλειοψηφία εισέρχεται με την είσοδο του νέου έτους σε δημοτική εσωστρέφεια και ανοίγουν οι δρόμοι των νέων «διαπραγματεύσεων» όσο και ισορροποιών, θα βιώσουμε καταστάσεις όχι και τόσο πρωτόγνωρες μια και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Άλλωστε η πλούσια Ελληνική γλώσσα έχει μύριες όσες παροιμίες ώστε να μας δείξει που οδηγείται τελικά η κατάσταση, όπως:
·         “Ο κύβος ερρίφθη”
·         “ενός κακού μύρια έπονται”
·         “Τ’ αδειανά βαρέλια πιότερο βροντούν”
·         “ Να πουλιότανε η γνώση, ν’ αγοράζαμε καμπόση”
Τα συμπεράσματα δικά σας εμείς θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ΓΙΑ ΤΑ 94 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Θεσσαλονίκη, 8 Δεκεμβρίου 2012
          Αύριο δημοσιεύονται στο Ριζοσπάστη οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο συνέδριο, που όπως ξέρετε θα εξετάσει τον απολογισμό δράσης του Κόμματος και τα πολιτικά καθήκοντα ως το επόμενο 20ο, θα επεξεργασθεί το Πρόγραμμα του Κόμματος και το Καταστατικό στις νέες συνθήκες.
          Κάνουμε προσκλητήριο συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο. Οφείλουμε να έχουμε ανοικτά αυτιά, ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση απέναντι σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες του, προσβλέπει και ελπίζει στο ΚΚΕ που φέτος συμπλήρωσε 94 χρόνια αδιάλειπτων και ανυποχώρητων αγώνων για το λαϊκό συμφέρον, κατά της ταξικής εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της ξενικής κατοχής, κατά των εξαρτήσεων από το διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα.

7 Δεκ 2012

Η σκιαγράφηση των δημοτικών δρώμενων στο νησί μας


Είν’ αλήθεια πως όλη η αγωνία του δημάρχου δεν είν’ άλλη παρά μόνο αν θα έχει απέναντι του ή όχι στις επόμενες εκλογές τον κ Σοφρά κι αυτό γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως η διαφορά των 700 ψήφων που του ‘δωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την δημαρχία… έχει απολεσθεί προ πολλού κι είναι απελπιστικά μη αναστρέψιμο το γεγονός.
Ταυτόχρονα, με δική του ευθύνη εκεί που οδήγησε το πολιτικό σκηνικό με τα επαναλαμβανόμενα λάθη του, η εντοπιότητα θα παίξει ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να απαντήσουμε εμείς στον κ Τσαβαρή για το θέμα της αποχέτευσης, αυτό είναι δουλειά του κ Σοφρά κι είμαστε βέβαιοι πως θα το πράξει άμεσα. Το μόνο που θα επιχειρήσουμε είναι να κάνουμε το σκιαγράφημα των επόμενων δημοτικών εκλογών που ‘ναι πραγματικός πειρασμός!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


            Οι άνεργοι και ειδικά οι νέες και οι νέοι των εργατικών – λαϊκών οικογενειών πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων. Δεν πρέπει να αποδεχθούν ως φυσιολογική κατάσταση να ζουν μόνιμα στην ανεργία, στην ανασφάλεια, με μικρά διαλείμματα μαύρης εργασίας, με μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες δουλείας. Η σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα για όλους είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και μπορεί να γίνει πράξη.  
            Το ΚΚΕ καλεί τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα νεαρά ζευγάρια να συμμετέχουν πιο αποφασιστικά στις δράσεις – διεκδικήσεις και τις πρωτοβουλίες αγωνιστικής – ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσουν για τα δικαιώματά τους, την προστασία τους, τα εργατικά σωματεία και οι λαϊκές επιτροπές.
ΑΘΗΝΑ 6/12/2012   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αγωνιώδη ερωτήματα δημάρχου… Κύριε Σοφρά είναι αλήθεια ή όχι;


Αγωνιώδη ερωτήματα δημάρχου… Κύριε Σοφρά είναι αλήθεια ή όχι;
7 Δεκεμβρίου 2012
            Ειλικρινά πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που “αναγκάζει” τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Σοφρά να σχολιάζει εγγράφως και δημόσια διάφορα θέματα του δήμου, είναι ότι θέλει να πιστέψει και ο ίδιος πως θα είναι τελικά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές , κάτι που  γνωρίζει απόλυτα ο ίδιος ότι τελικά ενδεχομένως για σοβαρούς νομικούς λόγους δεν θα συμβεί…. 
 Ας έλθουμε   όμως στην ουσία των αναγραφομένων του