Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

30 Ιουλ 2011

ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»


ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ  «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τον Μάρτιο του 2011 η κίνηση δράσης πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. προχώρησε σε αίτηση-καταγγελία προς την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για την παράνομη χωματερή στην περιοχή «Γούβα-Μπατσί». Προσκομίσαμε στοιχεία  που δείχνουν ότι ένας ολόκληρος τεχνητός λόφος έχει δημιουργηθεί από μπάζα, σκουπίδια κι ενδιάμεσες επιχωματώσεις ένα περίπου χιλιόμετρο πριν το λατομείο Αγγέλου σε οικόπεδο που φέρει στην είσοδο αλυσίδα και την πινακίδα «οδός Διοικητού Γαρίου».
Απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος διότι είναι αρμόδια να υποδείξει τις απαιτούμενες ενέργειες για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα απόβλητα το ταχύτερο δυνατό με κόστος φυσικά των υπευθύνων και να επιβάλλει και διοικητικές κυρώσεις.
Παρά τις συγχωνεύσεις, τις περικοπές και το ξεχαρβάλωμα τέτοιων κοινωνικών υπηρεσιών που έφερε ο «Καλλικράτης», οι υπάλληλοι της εν λόγω υπηρεσίας έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και ζήλο κι έτσι στις 10 Ιουνίου πραγματοποίησαν επί τόπου έλεγχο. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας αναφέρονται στο έγγραφό τους που από την 1η Ιουλίου έχει σταλεί στον Δήμο Σαλαμίνας, στο Α/Τ Σαλαμίνας, στην Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου  και στον αντιπεριφερειάρχη Νήσων.
Σύμφωνα με την αναφορά του ελέγχου :
  1. Διαπιστώθηκε ότι σε μεγάλη υψομετρική διαφορά από το δημοτικό δρόμο έχουν εναποτεθεί μεγάλες ποσότητες ογκωδών στερεών αποβλήτων.
  2. Βεβαιώνεται ότι αυτή η δραστηριότητα γίνεται παράνομα και συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
  3. Υποστηρίζεται ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους περιοίκους, υποβαθμίζει και αλλοιώνει το περιβάλλον.
  4. Αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες  και κάθε κατά νόμο υπόχρεος πρέπει να προβεί άμεσα στον καθαρισμό και αποκατάσταση του χώρου.
  5. ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ Α/Τ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ , ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ . 



29 Ιουλ 2011

PERIVOS ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ και ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»


ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στο  τελευταίο περιφερειακό  συμβούλιο  τέθηκε το θέμα των υδατοκαλλιεργειών και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που πρόκειται να υπογραφεί. 
Η περιφέρεια εξέφρασε τη συνολική αντίθεση της στην ΚΥΑ όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αυτή εκπονήθηκε καθώς και για το ότι αγνοήθηκε πλήρως σαν βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία την εξαίρεση του Πόρου και των Μεθάνων από την ΚΥΑ ως τουριστικές περιοχές.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια δεν αποφασίζει, ούτε καν γνωμοδοτεί. 
Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα, στον Πόρο δημοτική αρχή και κάτοικοι σύσσωμοι αντιδρούν στην ΚΥΑ κάτι το οποίο δε συμβαίνει στο νησί μας, παρά τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του Perivos. 
Σας πληροφορούμε ότι η ΚΥΑ δεν θα υπογραφεί τώρα αλλά θα πάει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση.  Ο Perivos θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο νησί μας με τη συλλογή υπογραφών (πάνω από 2000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί ήδη), και με όποια άλλη μορφή κινητοποιήσεων κρίνουμε απαραίτητη, περιμένοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις που είχε προαναγγείλει και οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή. 
Ελπίζουμε στον αγώνα αυτόν να μην μείνουμε μόνοι. 

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ»
Στο ίδιο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του νταμαριού στη θέση «Γούβα – Μπατσί». 
Υπέρμαχος στην ψήφιση ήταν ο «δικός μας» περιφερειακός σύμβουλος.  
Όμως αυτό δεν αλλάζει το πόρισμα της δημοτικής επιτροπής όπου συμμετείχαμε και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο και δεσμευτεί να ενεργήσει για να εφαρμοστεί η απόφαση, απαιτώντας από όλες τις αρμόδιες αρχές την εφαρμογή των νόμων. 
Κατανοώντας την αγωνία των εργαζομένων στο λατομείο δεν είμαστε κατά της εργασίας, αλλά είμαστε εναντίον της κάθε ασυδοσίας που καταστρέφει τον τόπο μας.

Σ.Δ.: Τα σχόλια δικά σας, για τα δυο αυτά θέματα θα επανέλθουμε σύντομα

26 Ιουλ 2011

Νέο μηχάνημα πλυσίματος κάδων στον δήμο Σαλαμίνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέο μηχάνημα πλυσίματος κάδων στον δήμο Σαλαμίνας 

Ο Δήμος Σαλαμίνας  στην προσπάθειά να αποδώσει τα μέγιστα στον τομέα της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες στον καθαρισμό και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων. Ένταξε στο στόλο καθαρισμού το «καδοπλυντήριο» ( ΜΕ 95202 χωρητικότητας 4 Μ 3 νερού).
Μετά από προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή παραδόθηκε το όχημα πλυντήριο σε άριστη κατάσταση προκειμένου να εξυπηρετήσει την καθαριότητα των πολιτών τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση.

2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2Ο   ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2011 

Το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Σαλαμίνας συνεχίζοντας το έργο του διοργάνωσε  μια πολιτιστική γιορτή για το νησί μας.
Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο Έλληνες, Κύπριοι, Σλοβάκοι,  Ιταλοί με την υποστήριξη του Δήμου Σαλαμίνας και του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή έγιναν γέφυρα πολιτισμού και συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην ιστορική Σαλαμίνα.
Η τελετή λήξης έγινε στις 24 – 7 - 2011 στο Ευριπίδειο Θέατρο με την χορευτική παράσταση των συγκροτημάτων.
Ο Δήμαρχος κ. Τσαβαρής τίμησε τις συμμετέχοντες χώρες με επάργυρα πιατίδια που απεικόνιζαν την Σαλαμίνα ενώ παράλληλα τους παρέδωσε το γνωστό βιβλίο του Barry Straus με θέμα την «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας 

Σ.Δ.: Είναι αλήθεια δήμαρχε με 10.000 Ευρώ επιδότηση ξέρεις από πόσα αδιέξοδα βγαίνει; Μπράβο συνέχισε έτσι και εμείς θα είμαστε εδώ να ρίχνουμε «γέφυρες πολιτισμού» και στις επόμενες εκλογές.
Έως τότε, σκέψου τι θα πράξουμε με το λατομείο, με τις υδατοκαλλιέργειες, με τις απίστευτες ελλείψεις στα σχολεία, με την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα στο νησί, με το ελεύθερο ιντερνέτ της νεολαίας και τόσα άλλα για τα οποία και θα επανέλθουμε αργότερα γατί τα ξεχάσαμε.

25 Ιουλ 2011

(!!!) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (!!!)

Για άλλη μια φορά οι γνωστοί λασπολόγοι - συκοφάντες προσπαθούν με υποβολιμαία και κατευθυνόμενα κείμενα να αποτυπώσουν την αρρωστημένη φαντασία τους.
Αυτή την φορά παρουσίασαν ως δήθεν δαρμένο από αγανακτισμένους εθελοντές τον Δήμαρχο Σαλαμίνας.
Γι άλλη μια φορά τους λέμε ότι οι ηλεκτρονικοί κουκουλοφόροι δεν μπορούν και δεν θα σταματήσουν την πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής η οποία αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα θα προχωρήσει στο έργο της.  

Μπράβο δήμαρχε πάνω τους γιατί όπως φαίνεται, αυτοί οι κουκουλοφόροι μπλοκάκιδες, τα έχουν βρει με τον λατόμο και τους υδατοκαλλιεργητές τα παίρνουν γενικώς για να σε διαβάλλουν.
Βούλωσε τους λοιπόν το στόμα τώρα και κάλεσε τον λαό της Σαλαμίνας με το γνωστό σου πύρινο λόγο σε εγρήγορση για μεθαύριο Τρίτη 26 Ιουλίου που συζητούνται τα θέματα στην περιφέρεια.
Βάλε και 2 πούλμαν όπως έβαζες για τους μαθητές και δασκάλους του δημοτικού σχολείου των Παλουκίων, να πάμε όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε ! ! !
·        ΕΞΩ οι υδατοκαλλιέργειες απ’ το νησί μας, ΚΑΜΙΑ νέα άδεια ΚΑΜΙΑ ανανέωση στις παλιές που λήγουν εδώ και τώρα.
·        ΕΞΩ κι ο λατόμος, και να ξανακλείσεις την Λεωφόρο Φανερωμένης τώρα για να δεις πως μαζεύεις κόσμο όχι όπως τότε τρεις κι ο Κούκος ! ! !
Κάντο και τότε να δεις πως πείθεις κι άσε τα δελτία τύπου της πλάκας για άλλους.
Αν όμως δεν το κάνεις αντιλαμβανόμαστε το στρίμωγμα της υπόθεσης, τότε ποιος είναι ο λασπολόγος; Ποιος είναι ο λαοπλάνος; Ποιος είναι ο πραγματικός Κουκουλοφόρος;
Γι’ αυτό σου λέω δήμαρχε, στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί

Φωνή λαού οργή θεού


Φουντώνει η αγανάκτηση των «εθελοντών»
Εκτός ελέγχου ο εθελοντισμός στην Σαλαμίνα μετά την ανεπίτρεπτη επίθεση αγανακτισμένων «εθελοντών» προς τον δήμαρχο και αντιδήμαρχο.

Μπορεί να έχουν απόλυτο δίκιο όσον αφορά τον πόνο της ανεργίας τους και τον εμπαιγμό τους από πλευράς δήμου που τους εκμεταλλεύτηκε τόσους μήνες. Η χειροδικία όμως δεν είναι η λύση στο πρόβλημα τους απλά δίνουν λαβή στα χαλκεία του δημαρχιακού μεγάρου να πλάσουν ιστορίες για αγρίους με δράκο ή χωρίς.

Αναμενόμενα βεβαίως τα γεγονότα απ’ άλλους λιγότερο κι απ’ άλλους περισσότερο από την μικροπολιτική συμπεριφορά δεκαετίας του ’80 των ιθυνόντων που ‘βλεπαν τους ανέργους ως πειραματόζωα στην φάρμα του δημαρχιακού μεγάρου.
Όλα εδώ πληρώνονται οι εξελίξεις θα ναι ραγδαίες για τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της δημοτικής αρχής.


ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ


ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

9ο ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λειτουργία των Υδατοκαλλιεργειών.
11ο ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση πάνω στην απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την εταιρία ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε.

Είναι πολύ σημαντικό σύλλογοι, φορείς, κινήσεις και πολίτες του νησιού που έχουν αγωνιστεί για τα ζητήματα αυτά να παρευρίσκονται και να δώσουν δυναμικό παρών.

Επιπλέον έχουν το δικαίωμα να παρέμβουν στη διαδικασία, να μιλήσουν και να διαφωτίσουν τους περιφερειακούς συμβούλους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής συνεδριάζει την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 και ώρα 15:00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναπαύσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού).

 

22 Ιουλ 2011

Μετά από την προσφυγή της κας Ρούλας Νάννου χάνει και την πληρωμή των 108.000 προς τον Project Manager


Ποιος να το πίστευε, πως θα δικαιωνόταν η κα Ρούλα Νάννου με τις προσφυγές της μια και την εποχή εκείνη η πλειοψηφία την λοιδορούσε ως αδιάβαστη και άσχετη. Ποιος δεν θυμάται την υπεροπτική έδρα της εποχής.

Κι όμως δικαιώθηκε σε ότι αφορά την σύνθεση του λιμενικού ταμείου (θυμάστε τις αναβολές κι όλα τ’ άλλα τα φαιδρά;) βλέπε σχετική αποκάλυψη στην Δημοτική Καραμούζα (εδώ)

Τώρα έρχεται να δικαιωθεί και στην προσφυγή της για την πληρωμή των 108.000 Ευρώ στον Project Manager.
Να δούμε τι δικαιολογίες θα δώσει τώρα ο κ. δήμαρχος; Λεπτομέρειες της υπόθεσης φαντάζομαι να δώσει λίαν συντόμως η ίδια η κα Νάννου και θα τις προβάλουμε της αξίζει άλλωστε, δικοί της κόποι είναι.

20 Ιουλ 2011

Ωχ, το ‘να ψέμα φέρνει τ’ άλλο, έτσι σύρεται σε δελτία τύπου. Πρόταση για να βγει από το αδιέξοδο ο καημένος ο δήμαρχος

πηγή: ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ

Πινόκιο Νο: 2
Το ‘να ψέμα φέρνει τ’ άλλο, έτσι σύρεται σε δελτία τύπου ο δήμαρχος από την κατακραυγή των blogs για την απρεπή, αντιδεοντολογική όσο και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του στην αυταρχική και αυθαίρετη απόφαση διαγραφής του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Μπίλλια. Μια διαγραφή που και στο μέλλον, θα ‘χει τον χρόνο να το μετανιώσει πολλές, πολλές φορές ακόμα!!
Ψεύδεται ασύστολα με το σημερινό του δελτίο τύπου και την αναφορά του σε ολομέλεια προ του τακτικού συμβουλίου της 15ης Ιουλίου.
Δήμαρχε μπορούν να βγουν δημόσια στελέχη σου όπως: Γιάννης Τσαλίκογλου, Μάνος Δερτούζος, Αντώνης Τσαλιαγκός, Νίκος Φουρίκης, Γιώργος Κουτσιλαίος, Λεονίδας Σταμπουλής, και τόσοι άλλοι για να τον επιβεβαιώσουν (;;) (γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι φορούν τα παντελόνια όχι γιατί κρυώνουν); Όχι βέβαια και το ξέρεις καλά!!!
Αλήθεια, για άλλη μια φορά, ποιος απολίτικος και λειψός εγκέφαλος σε ξαναπαρέσυρε στην έκδοση και αυτού του νέου δελτίου τύπου; Δεν έχεις ένα σοβαρό άτομο να πάρεις μια δεύτερη γνώμη;
Αν ήσουν άπειρος θα σε δικαιολογούσα, με την δική σου εμπειρία όμως είσαι επιεικώς απαράδεκτος κι έχεις προσωπικά την ευθύνη. Τουλάχιστον σταμάτα εδώ.
Οι καλά γνωρίζοντες και παρεπιδημούντες στην «Ιερουσαλήμ» το γνωρίζουν καλά και το χειρότερο έχουν και 4/5 ηχογραφημένες δηλώσεις στα κινητά τους για του λόγου το αληθές.
Πρόταση, για να σε βγάλουμε από το αδιέξοδο που η υπεροψία σου σ’ έριξε.
Στο επόμενο συμβούλιο να καταθέσει την παραίτηση του από τον συνδυασμό σου ο ίδιος ο κ. Μπίλλιας μια και το ‘χει το δικαίωμα από τον Καλλικράτη ώστε να λήξει και τυπικά το θέμα, δεν πιστεύω να ‘χει αντίρρηση είναι πολύ καλό παιδί για να ταλαιπωρήσει τον συνδυασμό που τον εξέλεξε. Απλά, ζήτησε του το και θα το ‘χεις.

Σαλαμίνα 20 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Δημοτικής παράταξης, διεγράφη από τα μέλη του Συνδυασμού ο κ. Γεώργιος Μπίλιας.
Το γεγονός ανακοινώθηκε κατά την Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Νέος διευθυντής στην Τεχνική Υπηρεσία, άλλοι έτρεξαν να τον κάνουν Δήμαρχο κι άλλοι ωφελούνται

Νέος διευθυντής στην Τεχνική Υπηρεσία, άλλοι έτρεξαν να τον κάνουν Δήμαρχο κι άλλοι ωφελούνται και να ‘ταν η μοναδική υπόθεση θα ‘λεγα δεν βαριέσαι έτυχε, όμως δεν έτυχε απλά πέτυχε η εξαπάτηση ενός ακόμα συναγωνιστή, με τις υγείες μας, δεν ήξερες Μιχάλη μου και δεν ρώταγες;;
Τον Μιχάλη Μιχαλάκη κάλεσε να κλείσει το ιδιωτικό του γραφείο για να τον κάνει ειδικό συνεργάτη, διευθυντή κ.α. πολλά, (λόγια - λόγια) τον αδελφό του Γιάννη έκανε τελικά.
Αν μη τι άλλο Χαριτίνη μου έμεινε στην οικογένεια.
Μην ξεχάσεις Μιχάλη μου να τον ξαναστηρίξεις εσύ και η γυναίκα σου σε δυο χρόνια που θα σου ξαναχτυπήσει την πόρτα. Αιδώς ! ! !
Διαβάζουμε στο λεξικό Τεγόπουλου/Φυτράκη:
Μπέσα = (η) ουσ.  πίστη, εμπιστοσύνη | φρ. δεν έχει μπέσα, δεν κρατάει το λόγο του, είναι ανάξιος εμπιστοσύνης
έτσι για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας

------------------------------------------------------------------------------
Σαλαμίνα 19 Ιουλίου 2011 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Νέος διευθυντής στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας
Βάσει της υπ’ αριθ. 186/2011 απόφασης του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή, έγινε αντικατάσταση του Διευθυντού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Βλάσση Λιαροκάπη.
Στη θέση του ορίστηκε ο Αρχιτέκτων-Μηχανικός κ. Γιάννης  Μιχαλάκης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

19 Ιουλ 2011

ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α., ΤΟ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ-ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. από την αρχή δήλωσε την πλήρη αντίθεσή της με το σχέδιο μετατροπής της νότιας Σαλαμίνας σε ζώνη εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας.
-Με  προτάσεις και επιχειρήματα στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σαλαμίνας
- Με καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων από τα Κανάκια και το Σατερλί μέχρι τη Γιάλα και τη Κακή Βίγλα,
Στις παραπάνω πρωτοβουλίες ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ την πλήρη απόρριψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης διότι οποιαδήποτε εφαρμογή της (είτε ζώνη Α, είτε Β,….είτε Ε), σημαίνει:
-       Μόλυνση της θάλασσας από τα φάρμακα, τις τροφές και τα χημικά καθαριστικά των κλωβών.
-       Ακτές ακατάλληλες για κολύμβηση
-       Πλήγμα στην ερασιτεχνική και επαγγελματική αλιεία
-       Κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών
-       Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής χιλιάδων κατοίκων και παραθεριστών.
Μπορεί η μελέτη στην οποία στηρίχτηκαν τα υπουργεία να είναι εντελώς διάτρητη και εξωπραγματική (π.χ. εμφανίζει τη νότια Σαλαμίνα ακατοίκητη!), όμως η προσδοκία ότι θα εμποδίσουμε την εφαρμογή της ΚΥΑ  μόνο δια της νομικής οδού είναι εντελώς απατηλή. Διότι ποιός μπορεί να εμπιστευθεί ένα κρατικό μηχανισμό που υπηρετεί μια κυβέρνηση που άλλα λέει τον ένα μήνα κι άλλα κάνει τον επόμενο; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί τους υπουργούς μιας κυβέρνησης  που καταπατά χωρίς συνέπειες τους  όποιους νόμους της χώρας; Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση που καταπατά το Σύνταγμα και με την πρόσφατη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ακόμα και τα  δάση και τις παραλίες μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο;
Εξάλλου οι συναντήσεις με τους υπουργούς δεν απέδωσαν τίποτα ουσιαστικό.
Επειδή η Σαλαμίνα είναι ήδη περικυκλωμένη από βορρά, ανατολή και δύση από εστίες ρύπανσης (Ψυτάλλεια, Ρεβυθούσα, Ελευσίνα, Σκαραμαγκάς κλπ)
Επειδή η  Νότια πλευρά είναι ένα στολίδι για το νησί, με πολλούς οικισμούς, με τις τελευταίες καθαρές ακτές και με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, χρειάζεται επιτέλους να την θωρακίσουμε .
Προτείνουμε λοιπόν να διεκδικήσουμε - κι όχι να παρακαλέσουμε- να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί τα παρακάτω:
  1. Όχι μόνο να μην εγκατασταθούν άλλες ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και να απομακρυνθούν από την νότια Σαλαμίνα οι ήδη υπάρχουσες.
  2. Να χαρακτηριστεί η νότια Σαλαμίνα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ. Ελεύθερη από κάθε είδους ρυπογόνα δραστηριότητα όπως υδατοκαλλιέργειες, βιομηχανικές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, οργανωμένη οικιστική εκμετάλλευση (όπως το σχέδιο για ΠΕΡΠΟ στο Λαμπρανό).
  3. Παράλληλα  να κηρυχθεί ζώνη περιβαλλοντικά προστατευόμενη. Να σταματήσει η υλοτόμηση, η οικιστική επέκταση, να επιτρέπονται μόνο ήπιες δραστηριότητες, όπως ο θαλάσσιος αθλητισμός και να προστατευθούν και να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι με τα ευρήματά τους (π.χ. με τη μορφή ενιαίου αρχαιολογικού πάρκου).
 Σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία αρνηθούν τις διεκδικήσεις μας, προτείνουμε οι κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί φορείς του νησιού μας με επικεφαλής τον Δήμο Σαλαμίνας, να δηλώσουν ΑΝΥΠΑΚΟΗ στο καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης. Και ο Δήμος, που «εκπροσωπεί» τους πολίτες του νησιού, να κηρύξει με την σύμφωνη γνώμη τους την περιοχή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ. Επιπλέον, σε περίπτωση που επιχειρηθεί να εγκαταστήσουν ή μετακινήσουν ιχθυοτροφεία να τους σταματήσουμε στην πράξη. Οι αλιείς για παράδειγμα είχαν προτείνει να βάλουν τα καΐκια τους μπροστά! Χρειάζεται οι σύλλογοι της περιοχής να γίνουν «τα μάτια και τα αυτιά» όλων μας κι όλοι μαζί συντονισμένα να δράσουμε.
ΟΙ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ  ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

16 Ιουλ 2011

Ε.Σ.Σ.ΑΚ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πυρκαγιά στα Κανάκια χθες 15-7-11 στις 20:05

Πυρκαγιά   στα   Κανάκια  χθες  15-7-11  στις  20.05   στο   σημείο των  κεραιών.      Η έναρξη της πυρκαγιάς αποδίδετε σε βραχυκύκλωμα στα  καλώδια  της  Δ.Ε.Η  από  διερχόμενο   πτηνό.

Κάηκαν  4  στρέμματα  πευκοδάσους.  Η  χαμηλή  ένταση των  ανέμων  και  η άμεση  επέμβαση  του Πυροσβεστικού   Σώματος,  των εθελοντών και του Δήμου Σαλαμίνας βοήθησαν  στον  γρήγορο  έλεγχο   της  πυρκαγιάς.

Το «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ» βρέθηκε  από  την  πρώτη  στιγμή στο περιστατικό  με 1 πυροσβεστικό  όχημα  και 5 οχήματα  υποστήριξης  με 7 μέλη,  βοηθώντας  στην  κατάσβεση  της  πυρκαγιάς  και  μεταφέροντας  τα οχήματα  του  Π.Σ.  που  έρχονταν  από  τον  Πειραιά  στον  τόπο  του  συμβάντος.

15 Ιουλ 2011

Αυτή την στιγμή μεγάλη φωτιά στα Κανάκια Σαλαμίνας

Φαίνεται πως τελικά το δάσος των Κανακίων δεν θα γλυτώσει από τον εφιάλτη. Αυτή την στιγμή η φωτιά μαίνεται και οι δυνάμεις πυροσβεστικής και φίλων του δάσους δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της.
Σε λίγο περισσότερα νέα θα επανέλθουμε

Η ανανέωση πλέον της ΝΔημοκρατικής παράταξης είναι μονόδρομος.... ...

Δεν νομίζω να κατάλαβαν και πολλοί το τι έκανε ο στρατηγός χθες βράδυ με την αιφνιδιαστική όσο κι έξυπνη παραίτηση του. Το βέβαιο είναι όσο κι αν σκούζει ο κάθε πικραμένος (!!!) την πρωτοβουλία των κινήσεων την πήρε πάνω του ο στρατηγός και πεστε ότι θετε. Χθες τους έκανε Rua Matt ο στρατηγός και τρέχουν και δεν φτάνουν.
Η ανανέωση πλέον της ΝΔημοκρατικής παράταξης είναι μονόδρομος.
Δεν έχουν πλέον καμιά σχέση με την παράταξη οι καμένοι συνδυασμοί  με τα όσα βαρίδια κουβαλούν στην πλάτη τους, πόσο δε μάλλον, πρόσωπα που με την «βούλα» τους παρέδωσε τότε την δημαρχία στον χρισματικό ΠΑΣΟΚΟ κ. Σοφρά προς μεγάλη του έκπληξη μάλιστα.
Ο στρατηγός διαβλέποντας και προεκλογικά τα τεκταινόμενα και την «λαίλαπα» που ερχόταν,  έκανε και τότε την πρόταση του για ενωτικό ψηφοδέλτιο, πλην όμως τότε ως γνωστόν η υπεροψία και ο εγωισμός περίσσεψαν. Έτσι έκανε την κίνηση του μετεκλογικά αιφνιδιάζοντας τους πάντες.
Καλά πληροφορημένες, κομματικές πηγές δίνουν το στίγμα των επόμενων δημοτικών εκλογών εδώ και καιρό. Όχι μόνο θα πάρει το ενωτικό βάπτισμα και χρίσμα το νέο πρόσωπο, αλλά θα το ενισχύσει και ο ίδιος ο Σαμαράς με την παρουσία του στο νησί προεκλογικά.
Δεν αποκαλύπτουν ακόμα το πρόσωπο κρατώντας το ως επτασφράγιστο μυστικό για να μην το κάψουν.
Το βέβαιο είναι πως το 2012 θα είναι χρονιά εκπλήξεων και κομματικών ανακατατάξεων στο νησί μας. Ας αναμείνουμε λοιπόν τις εξελίξεις.


Ανατροπή των δεδομένων για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους στο νησί μας. Η παλικαρίσια παραίτηση του στρατηγού φέρνει τα πάνω κάτω κι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Αγαπητοί μου συνδημότες,
Με αισθήματα ευθύνης και αγάπης για το νησί μας και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα, υπό τις παρούσες συνθήκες, να μην είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014.
            Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα επειδή διαπιστώνω καθημερινά – με μεγάλη απογοήτευση – ότι η πολυδιάσπαση, τα προσωπικά συμφέροντα και οι πολιτικές λυκοφιλίες συνεχίζονται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, όπως και πριν τις εκλογές του 2010.
            Το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα ήταν δυσμενές για εμάς. Προφανώς και κατά γενική ομολογία οφείλεται στη μη αποδοχή της δικής μας ενωτικής πρότασης από τους τρεις άλλους γνωστούς συνυποψήφιους συνδυασμούς.
Όμως οι εκλογές του 2010 πέρασαν στην ιστορία.
Φίλες, Φίλοι,
            Πιστεύω ότι η απόφαση μου αυτή θα δώσει αρκετό χρόνο και χώρο για μια νέα ενωτική προσπάθεια από άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για την ανάδειξη νέων ανθρώπων και στελεχών στα δημοτικά δρώμενα, οι οποίοι μαζί με παλαιότερα και έμπειρα στελέχη να οδηγήσουν στο εγγύς μέλλον τον τόπο μας, στην πραγματική αναβάθμιση και ανάπτυξη.
            Σε έμπρακτη επιβεβαίωση των προθέσεων μου δηλώνω ότι αποχωρώ από το δημοτικό συμβούλιο.
            Με την ευκαιρία θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συμπολίτες μας, όλους αυτούς που μας στήριξαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των ψηφοδελτίων μας του 2006 και του 2010, τους συνεργάτες και τους ενεργούς φίλους του συνδυασμού και φυσικά τον πολύτιμο συνεργάτη μου και δημοτικό σύμβουλο Στάμο Μπακαούκα.
            Εύχομαι από βάθους καρδιάς οι αποφάσεις μου αυτές να αποτελέσουν άμεση αφετηρία ενωτικών διεργασιών και εξελίξεων.
            Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι θα παρακολουθώ πάντα από κοντά και με ενδιαφέρον τα τοπικά δρώμενα και θα σταθώ δίπλα σε όποιο ενωτικό αποτέλεσμα που πιθανόν να προκύψει, με όλες μου τις δυνάμεις και με όποιο τρόπο απαιτηθεί, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου μας.
Με εκτίμηση,
Νίκος Ράπτης
Δημοτικός Σύμβουλος

Οι διαλυτικές τάσεις στον συνδυασμό του δημάρχου από το πρώτο εξάμηνο και η έλλειψη ψυχραιμίας του ιδίου οδηγεί σε αδιέξοδα.

Οι διαλυτικές τάσεις στον συνδυασμό του δημάρχου από το πρώτο εξάμηνο και η έλλειψη ψυχραιμίας του ιδίου οδηγεί σε αδιέξοδα.

Η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού είναι το Α και το Ω της επιτυχίας ενός συνδυασμού. Αυτό είτε το ‘χεις είτε δεν το ‘χεις, δεν είναι το ζητούμενο προς αναζήτηση.

Η παραίτηση του Γιώργου Μπίλλια πρωτεργάτη του συνδυασμού «Πρωτοβουλία πολιτών Σαλαμίνας» ήταν αναμενόμενη μετά τις «εσωκομματικές» επιθέσεις που δέχτηκε προσφάτως.

Γι’ άλλη μια φορά απερίσκεπτα δρώντας ο δήμαρχος βιάστηκε να τον διαγράψει χθες και από τον συνδυασμό του υποκύπτοντας στα κελεύσματα των όποιων εσωτερικών ζυμώσεων των ετερόκλητων στελεχών του.

Έτσι διαγράφοντας τον Γιώργο Μπίλλια τον αναβαθμίζει σε μείζονα προσωπικότητα. Οι επόμενοι μήνες θα μας δικαιώσουν.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους ιδρύθηκε το 1983 από μια ομάδα εθελοντών οι οποίοι μετά τις πυρκαγιές τον Ιούλιο του 1974 ,αποφάσισαν να συνεισφέρουν  ως εθελοντές στην περιφρούρηση και προστασία των δασών. Είναι εντεταγμένος επίσημα στα Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και στο σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και μέλος τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

13 Ιουλ 2011

Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΝΘΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ που διοργάνωσε  η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ) στο Λιμανάκι της Κυριζας το Σάββατο 9 Ιουλίου 2011.   Η συμμετοχή του κοινού ήταν σημαντική ξεπερνώντας τα 250 άτομα, σχηματίζοντας ουρές μπροστά από τα τηλεσκόπια.
Την <παράσταση έκλεψαν> ο μεγαλοπρεπής Κρόνος και η πλανεύτρα  Σελήνη. Ακλούθησαν τα Διπλά Άστρα  και τα Αστρικά Σμήνη.  Η βραδιά  ήταν  μαγευτική και θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων και Λεμβούχων Κυριζας <<Παναγία η Φανερωμένη>> και  τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κυριζας <<Η Αγία Μαρίνα>> για την βοήθεια που μας προσέφεραν.
Επίσης τους χορηγούς μας: Το ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ <<ΑΛΑ’Ι’ΣΚΑ>>  ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: <<ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑ>>, <<ΜΙΧΑΛΗ  ΔΙΓΕΝΑΚΗ>>, <<ΠΕΤΡΟΥ ΔΙΓΕΝΑΚΗ>> , <<ΒΛΑΧΟΥ>> , <<Δ. ΑΥΓΕΡΗ>> & ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ <<ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ>>.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην εκδήλωση μας.
Πληροφορίες Εγγραφής Παραρτήματος Σαλαμίνας: 
ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ: 210 4654005 – 6972716053
ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ         Π . ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ




12 Ιουλ 2011

Η γυναίκα του «Καίσαρα» δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να δείχνει τίμια

Η γυναίκα του «Καίσαρα» δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να δείχνει τίμια
Έτσι όταν ο δήμος χορηγεί άδειες με προϋποθέσεις (όπως τις χορηγεί γιατί κι αυτό είναι ένα ζητούμενο) για την κατάληψη μέρους ή όλου της παραλίας και ο «επιχειρηματίας» δεν σέβεται τίποτα από τα συμφωνηθέντα ή από τους γύρο του, τότε το ελάχιστο που έχει να κάνει ο δήμος είναι να του αφαιρέσει ΑΜΕΣΑ την άδεια κι όχι να τον νομιμοποιεί μπεκρολογώντας οι αντιδήμαρχοι του στο παρανομούντα παράπηγμα.
Αυτό συνέβη προχθές το βράδυ στην παραλία της Ψιλής Άμμου, όπου η Δημαρχιακή νομενκλατούρα αντί να πάει στα νόμιμα καταστήματα αν ήθελε ντε και καλά κοψίδια, που πήγε; Στον παράνομο. Γιατί;
Μα φυσικά για να τον νομιμοποιήσει με την παρουσία της. Έτσι αντιδήμαρχοι κλπ παρέα όπως Καπετανάκης / Σπηλιόπουλος / Παπαθεοχάρης / Μπεγνή / Μπερής κ.α.
Με την παρουσία τους τρώγοντας κοψίδια και σουβλάκια νομιμοποίησαν την παρανομία εις βάρος των νομίμων καταστηματαρχών.
Αλήθεια Δήμαρχε πιστεύεις πως με παρόμοιες ενέργειες θα ‘χεις την ίδια αντιμετώπιση από τους Σαλαμίνιους ψηφοφόρους και την επόμενη φορά; Ή πιστεύεις πως θα ξανασυμβεί το θαύμα του Αιαντείου; Τα θαύματα γίνονται μια φορά και τέλος.
Θα ‘λεγα πως ήλθε η ώρα να τους μαζέψεις λίγο αφού βεβαίως πρώτα μαζευτείς εσύ ο ίδιος δίνοντας το παράδειγμα, να μην ακούμε στην Σαλαμίνα πως σε σέρνουν απ’ την μύτη πότε ο ένας και πότε ο άλλος αντιδήμαρχος για να μην σου πω τα χειροτερότερα που ακούμε.
Εκτός κι αν, μια 4ετία σου ‘ναι αρκετή οπότε χαρήκαμε για την γνωριμία!!


11 Ιουλ 2011

Πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πυρκαγιά   στον   Προφήτη  Ηλία  στις  17.25   χθες    10-7-11.  Κάηκαν   10   στρέμματα  με  χόρτα  και  θάμνους . Το  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»  Ήταν  εκεί με  ένα  πυροσβεστικό  όχημα,  3 οχήματα   υποστήριξης   και  6  μέλη  του.

Πρόσκληση 20ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας 15-07-2011

Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 15 -7-2011 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 19.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.- Μεταφορά προγραμμάτων, δομών και προσωπικού, από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σαλαμίνας (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.Α), στον Δήμο Σαλαμίνας σύμφωνα με  τον Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ. 138 /Α/ 16.6.2011 άρθρο 44 Παρ. 4)