Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

23 Φεβ 2010

"Κίνημα" ανανέωσης στην βάση των Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στο νησί ! ! !

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, μέλη και φίλοι των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στη Σαλαμίνα, αγανακτισμένοι πλέον από την αδράνεια τον παλαιοκομματισμό και κυρίως, την αδιαφάνεια της λειτουργίας των τοπικών οργάνων, κινούνται από τώρα για την συσπείρωση και ανατροπή των οσφιόκαμπτων καρεκλοκένταυρων που γαντζωμένοι χρόνια τώρα στην “κομματική σφραγίδα” εκφυλίζουν εαυτούς εκμαυλίζοντας το κόμμα, συμπαρασύροντας στην απαξίωση και μια μικρή μερίδα νέων μελών και φίλων του κόμματος, αποτρέποντας έτσι την προσέλκυση νέων μελών και κυρίως νεολαίων.
Πολύ σύντομα θα βγουν ανοιχτά προς τα έξω, σε φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. Ακούγονται ήδη ονόματα τα οποία μετά από διασταύρωση που θα κάνουμε θα τα δημοσιεύσουμε.
Το βέβαιο πάντως είναι, πως θα έχουμε ένα “εκρηκτικό” Πάσχα στο νησί μας. Την κίνηση αυτή στηρίζουν με πάθος καταξιωμένα κομματικά στελέχη ως και επιχειρηματίες του νησιού.
Θα επανέλθουμε σύντομα.

20 Φεβ 2010

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

αναδημοσίευση από το εντελώς ανανεωμένο http://psiliammos.blogspot.com/
απ’ τις λίγες φορές που μπαίνουμε στον πειρασμό για αναδημοσίευση από φιλικό blog, αξίζει όμως τον κόπο να το διαβάσετε μια και το θέμα που ξεκινά το blog της Ψιλής Άμμου είναι μεγάλο πολύπλευρο και πάρα πολύ σοβαρό και να ‘στε βέβαιοι πως θα επανέλθουμε γιατί αφορά ΟΛΟΥΣ μας.

Απαράδεκτο, ψευδές και παραπλανητικό ρεπορτάζ το Δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας του Πειραιά «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» αριθμός φύλλου 12315, σελίδα 7 της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2010, (δες φωτο ) με τίτλο «Ένας Μπόμπ Σφουγγαράκης στη γραμμή Πειραιάς-Σελίνια».
Επιχειρηματολογώντας ο συντάκτης του με γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις ενός τόσο σοβαρού θέματος, ισχυρίζεται ότι τάχα στις θαλάσσιες γραμμές από Πειραιά προς το νησί μας λειτουργεί αποτελεσματικά ο υγιής ανταγωνισμός.
Στον άσχετο δημοσιογράφο κ. Μ. Κ. Κουκούλη του επισημαίνω ότι ανταγωνισμός υπάρχει όταν σε συγκεκριμένη δραστηριότητα δραστηριοποιούνται περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι με προσφερόμενες υπηρεσίες που διαφέρουν τόσο ΠΟΙΟΤΙΚΆ όσο και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΑ.
Στην Γραμμή Πειραιά Σελίνια υπάρχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ πλοιοκτήτρια εταιρεία, αυτός ποιόν ανταγωνίζεται ? τον εαυτόν του ?
Στην γραμμή Πειραιά - Παλούκια και τα δυο πλοία που αναφέρει έχουν την ίδια τιμή εισιτηρίου και κυκλικές ανεξάρτητες αναχωρήσεις, που το είδε τον ανταγωνισμό ?
Οι κοινοπραξίες πορθμείων στην γραμμή Πέραμα -Παλούκια - Πέραμα έχουν κοινά εκδοτήρια και την ίδια τιμή εισιτηρίου ποιόν ανταγωνίζονται, τους εαυτούς τους?
Οι πλοιοκτήτες αυτοί λέει !!! αν και δεν εφαρμόζουν μονοπωλιακό καθεστώς (sick), δεν απαιτούν από το κράτος ούτε και από τους επιβάτες ειδική επιχορήγηση, δηλαδή, η γραμμή προς Σαλαμίνα είναι ΑΓΟΝΟΣ ??? Τι ανοησίες είναι αυτές ?
Ισχυρίζεται ότι τάχα οι πλοιοκτήτες καταβάλουν από τα κέρδη τους τον 3 % επίναυλο.
Το ποσό αυτό, τον ΦΠΑ καθώς και τις λοιπές επιβαρύνσεις επί του καθαρού ναύλου(ΟΛΠ και Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνος) τις προεισπράττουν από τον επιβάτη, Τι ανοησίες είναι αυτές ?
Αδυνατώ να πιστέψω ότι το περιεχόμενο της πληρωμένη αυτής διαφήμισης είναι σε γνώση του υπεύθυνου εκδότη, γιαυτό και τον καλώ να διερευνήσει το θέμα και να επανορθώσει, Ανακαλώντας τα όσα ψευδή και παραπλανητικά δημοσίευσαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα ίδια γράμματα και στη ίδια θέση με τα οποία τα διαδώσανε στις 18/2/2010, ο δε άσχετος δημοσιογράφος κ. Μ.Π.Κουρκούλης να πάψει να χρησιμοποιεί την γραφίδα του ως μέσον παραπληροφόρησης του αναγνωστικού του κοινού.

18 Φεβ 2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πολιτών Σαλαμίνας, ΔΤ για την συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Σαλαμίνας στις 16/02/2010

Δυστυχώς η διοικητική - μετά από τέσσερα χρόνια - ανικανότητα του δημάρχου Σαλαμίνας αλλά και του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, εξέθεσαν για άλλη μια φορά το δήμο μας.
Στις 16/02/2010 είχε προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. - προκειμένου να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του σώματος - αφού μετά από πενήντα ημέρες ανακάλυψαν !!! ότι δεν μπορεί ο γραμματέας του Δ.Σ. να είναι ταυτόχρονα και αντιδήμαρχος.
Όμως, ο διοικητικός τραγέλαφος δε σταματάει εδώ• αντίθετα εδώ ξεκινάει, αφού όπως ορίζει ο κώδικας, την ειδική αυτή συνεδρίαση συγκαλεί αλλά και προεδρεύει ο πλειοψηφίσας σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του επιτυχόντος Συνδυασμού, κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Είναι προφανές ότι ο ίδιος ο νομοθέτης, αναφέρει συνδυασμό και όχι δημοτική παράταξη, διότι δε θέλει να εμπλέξει τις κορυφαίες αυτές διαδικασίες με ενδεχόμενες ενδοπαραταξιακές διενέξεις.
Σε συνέχεια λοιπόν όλων αυτών, ο δημοτικός σύμβουλος που έπρεπε να συγκαλέσει και να προεδρεύσει στην ειδική αυτή συνεδρίαση ήταν ο κ. Γιάννης Τσαβαρής, αφού ως γνωστό έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη του κ. Σοφρά και όχι από το συνδυασμό που έλαβε μέρος στις εκλογές (πώς θα μπορούσε να γίνει εξάλλου;)
Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει σαφής αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία έχει αποσταλεί στο Δήμο Σαλαμίνας το Δεκέμβριο του 2008.
Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δ.Σ. διαβεβαιώνοντας περί της νομιμότητας της επιλογής τους τον κ. Κώστα Αγαπίου (όπως ο ίδιος ανέφερε), τον έπεισαν να υπογράψει την πρόσκληση για τη σύγκληση και προεδρία της ειδικής συνεδρίασης, αφού είναι ο δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.
Βέβαια το αποτέλεσμα της όλης εξέλιξης ήταν να καταλάβουν έστω και αργά το λάθος τους και να ζητήσουν στην εκκίνηση της διαδικασίας την αναβολή της συνεδρίασης λόγω λάθους.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι όταν η άσκηση εξουσίας γίνεται από εμπαθείς και ταυτόχρονα αδαείς τότε δεν πρέπει να μας παραξενεύουν τέτοια φαινόμενα....

16 Φεβ 2010

Ρόμπες έγιναν σήμερα η πλειοψηφία του Δήμου Σαλαμίνας ! ! !

Αδιάβαστοι, πρόχειροι, κι επικίνδυνοι για τον τόπο πιάστηκε η διοικούσα «πλειοψηφία» στο Δήμου Σαλαμίνας.
Αφού διαπίστωσαν πως από την αρχή του χρόνου διοικούσαν τον δήμο παράτυπα και παράνομα, (με πιθανό αποτέλεσμα ακυρότητας όλων των φετινών αποφάσεων τους) μια κι ο γραμματέας της έδρας ήταν ταυτοχρόνως και αντιδήμαρχος, αποφάσισαν να τον «παραιτήσουν» για να σώσουν έστω την τελευταία στιγμή τα προσχήματα.
Εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος. Αποφάσισαν λοιπόν να συγκαλέσουν ως ο κώδικας προβλέπει δημοτικό συμβούλιο από τον πλειοψηφίσαντα δημοτικό σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού για να γίνει η αποδοχή της παραίτησης του γραμματέα και εκλογή νέου γραμματέα έδρας.
Έλα όμως που ο επιτυχών ήταν ο κ. Γιάννης Τσαβαρής!!! Σκέφτηκε λοιπόν ο σοφός και τα πάντα επιθεωρών κι αποφάσισε να παρακάμψει τον κ. Τσαβαρή μια και δεν του ήταν κι αρεστός (σου λέει ανεξαρτητοποιήθηκε και καλά δεν είναι δικός μας πια) άρα ποιος είναι ο δεύτερος σε σταυρούς δικός μας, ο Κωστάκης Αγαπίου έλα όμως που ο ρουφιάνος ο κώδικας άλλα προβλέπει!!!
Βλέπουν ταυτόχρονα πως σήμερα δεν τους έβγαιναν και τα κουκιά για να έχουν πλειοψηφία και προ του κινδύνου να μην εκλέξουν δικό τους γραμματέα, αρχίζουν τα παρατράγουδα.
«ΒΟΜΒΑ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» λένε στην είσοδο, μη μπει κανείς μέσα, άρα καθαρίσαμε και δεν συνεδριάζουμε. Τώρα πως υπήρχε βόμβα στο δημαρχείο χωρίς να είναι εκεί η αστυνομία να βάλει έστω μια κορδέλα για να απαγορεύσει την είσοδο, αυτό είναι από άλλο Σο....φρικό ανέκδοτο.
Περνώντας όμως η ώρα και βλέποντας τον κ. Τσαβαρή με κάποιους ακόμα να μπαίνουν τελικά στο Δημαρχείο χωρίς να είναι εκεί να τους σταματήσει κανείς, ο Δήμαρχος έδωσε λήξη συναγερμού. (αεροπορία βάλλεστε τέλος)
Το πρόβλημα όμως, πρόβλημα παρέμενε. Έτσι ανέλαβε ο φουκαράς ο Κωστάκης ο Αγαπίου να τους ξελασπώσει, πήρε από την έδρα το μικρόφωνο απολογούμενος για το λάθος χειρισμού από μέρους του, ζήτησε συγνώμη για τις άκυρες προσκλήσεις και ενημέρωσε τα σώμα ότι τελικά ματαιώνονται αυτές οι συνεδριάσεις.
Πρόταση του κ. Γιάννη Τσαβαρή για να βγουν από το αδιέξοδο και να συνεχίσουν την συνεδρίαση, δεν έγινε αποδεκτή, έτσι αναμένουμε εξελίξεις λίαν συντόμως.
Muti me kep σύντροφε και το καράβι πάει ακυβέρνητο.

15 Φεβ 2010

Δήλωση του κ.Γιάννη Τσαβαρή στην "Εν Πειραιεί"

Δήλωση του κ.Γιάννη Τσαβαρή στην "Εν Πειραιεί"
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2010 00:00

"Δεν μας λέει όλη την αλήθεια ο κ. Σοφράς"

Στα χέρια του Γιάννη Τσαβαρή βρίσκεται όπως ο ίδιος αναφέρει στην "Εν Πειραιεί" το μπίζνες πλάν - και όχι η προμελέτη που ισχυρίζεται ότι έχει εκπονήσει ο δήμαρχος - για το έργο της εναέριας γέφυρας Φανερωμένης - Νέας Περάμου που έχει εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 η δημοτική αρχή Σοφρά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος υποστηρίζει ότι ο κ. Σοφράς δεν λέει όλη την αλήθεια διότι, σύμφωνα με το μπίζνες πλαν, το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης, και μάλιστα ο παραχωρησιούχος ο οποίος θα το κατασκευάσει, θα το εκμεταλλεύεται για 30 χρόνια!
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος έχει μιλήσει για κατασκευή της γέφυρας με κοινοτικά κονδύλια.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσαβαρής δήλωσε τα εξής:

"Ο κ. Σοφράς, προ του αδιεξόδου που τον οδήγησαν οι ίδιες πολιτικές επιλογές του, όπως η εδώ και 4 μήνες παύση των εργασιών της αποχέτευσης - ακόμα εκκρεμεί η έγκριση της τροποποίησης της μελέτης της αποχέτευσης στην ΕΕ- ο αργός ρυθμός εξέλιξης των διαδικασιών για την τροποποίηση του ΓΠΣ, η ανικανότητά του να διαχειριστεί τα οικονομικά συμφέροντα του δήμου (αφού η ΕΥΔΑΠ ΑΕ του κατέσχεσε από το ταμείο του δήμου 3,5 εκατ. επειδή ο δήμος δεν προχώρησε σε ρύθμιση οφειλών) και άλλα, επιλέγει τον αποπροσανατολισμό των δημοτών, την εικονική πραγματικότητα.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής επιλογής, έχει ανακοινώσει τη δήθεν κατασκευή γέφυρας από Φανερωμένη στα Μέγαρα, με προυπολογισμό 48 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το μπίζνες πλαν που διαθέτει, εντάσσοντας το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2010.
Όμως ο κ. Σοφράς δεν μας λέει όλη την αλήθεια διότι σύμφωνα με το ίδιο μπίζνες πλαν, που τελικά έχουμε στα χέρια μας, το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης, μάλιστα ο παραχωρησιούχος ο οποίος θα κατασκευάσει το έργο, θα το εκμεταλλεύεται για 30 χρόνια .

Απευθυνόμενος μέσω της "Εν Πειραιεί" στον δήμαρχο Σαλαμίνας, ο κ. Τσαβαρής, ρωτά:

"Τελικά κ. Σοφρά, το έργο θα κατασκευαστεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ; Του παραχωρησιούχου; Ή θα το κατασκευάσει Άγγελος εξ ουρανού ;"

14 Φεβ 2010

ΤΩΡΑ ΤΙΣ …………….ΑΠΟΚΡΙΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Οργάνωση ΦΙΕΣΤΑΣ καρναβαλικής χροιάς από την Δημοτική Αρχή με γιουρούσια συνεντεύξεων και πρωταγωνιστές τον κύριο ΔΗΜΑΡΧΟ Σαλαμίνας και τον αμισθί, όπως αποκαλούν, υπεύθυνο τύπου.
Άγνωστο πώς και πότε έγινε υπεύθυνος τύπου, πότε φεύγει και πότε έρχεται σε αυτή τη θέση. Απαράδεκτο να μην ανακοινωθεί η αμισθί θέση και ιδιαίτερα ποιος και πότε κατέλαβε αυτήν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έπρεπε. Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που θέλουν να ασκούν κριτική στους άλλους.
ΜΕ κλισέ προτάσεις, έτοιμα σχήματα και συνθήματα, προσπαθούν να κεντρίσουν τη συνείδηση του πολίτη της τοπικής κοινωνίας μας, εκφυλλίζοντας τον ουσιώδη ρόλο της Δημοτικής Αρχής, αφού εξαφανίζεται η σχέση μεταξύ σκέψης και συναισθήματος από κωμικοτραγικά περιεχόμενα της συνέντευξης, που οδηγούν στην πλάνη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ που δεν στοιχειοθετούν λογικές δράσεις, ανακριβή στοιχεία χωρίς βαρύτητα και σοβαρότητα, ακριτομυθίες και ανύπαρκτος ορθολογισμός. ΛΟΓΙΑ αστήριχτα με ανακριβείς συλλογισμούς, όπως κατά την κρίση του κυρίου ΔΗΜΑΡΧΟΥ και όχι του ειδικού επιστήμονα σε ειδικά θέματα που αφορούν τον τόπο.
ΤΕΛΙΚΑ η κοροϊδία στο αποκορύφωμα, που μάλλον την εκπομπή παρατράγουδα θυμίζει η όλη παρωδία. ΕΜΦΑΝΕΙΣ οι διανοητικές αδυναμίες, οι αοριστίες με εκφράσεις βιασύνης, άγνοιας και πάνω από όλα να κυριαρχεί η ανειλικρίνεια, η προσποίηση, η κουφότητα και γενικότερα η αποσιώπηση της αλήθειας.
ΚΥΡΙΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕ ΤΥΠΟΥ με αμισθί θέση, όπως αποκαλείσαι για να έχουν οι δηλώσεις των συνεντεύξεων κύρος και αξιοπιστία και να είναι βάσιμη και σοβαρή η ερμηνεία των θεμάτων, πρέπει αυτές να στηρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες
1) ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
2) ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
3) ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,
άγνωστες λέξεις για σας που προσπαθείτε να πείσετε τους πολίτες.
του ανώνυμου φίλου 14/10/2010 15:08΄

12 Φεβ 2010

στον αγαπητό ανώνυμο φίλο 07 Φεβρουαρίου 2010 10:23 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε, με το πρόσφατο σχόλιο σου, μου δίνεις την αφορμή να κάνω δυο τρία σημαντικά σχόλια κι εγώ με την σειρά μου.

Κατ’ αρχάς αν δεν ήμασταν εμείς τα blog, όλοι εσείς θα ήσασταν στην μούγκα είτε σας άρεσαν οι εξελίξεις στο νησί μας είτε όχι.

  • Σας δίνουμε λοιπόν βήμα ακόμα και για να μας βρίσετε να μας λοιδορήσετε, πάντα εκ του ασφαλούς ανώνυμα έστω κι αν αυτό πολλές φορές είναι ενάντια στα «συμφέροντα» των αφεντικών μας, όπως με περίσσιο θράσος μας χαρακτήρισες μια κι αυτό στο προσφέρει η ανωνυμία σου.

  • Όμως για την ιστορία, να ενημερώσουμε εσένα και με την ευκαιρία κι ΟΛΟΥΣ τους καλόπιστους αναγνώστες blogers ότι ο δήμαρχός, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας έστειλε ένα σχόλιο ή μια ανακοίνωση και δεν του την αναρτήσαμε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας έστειλε έστω και μια τυπική ανακοίνωση για μια εκδήλωση.

  • Αντιθέτως, εμείς του στείλαμε στο ε-μαιλ του σχετική ανάρτηση που τον αφορούσε για να μας στείλει και τις δικές του απόψεις και ΠΟΤΕ δεν πήραμε απάντηση.

  • Αυτή είναι η δημοκρατική του συμπεριφορά, έτσι σε τιμά αφελή ψηφοφόρε του, άρα αγαπητέ φίλε ανώνυμε, πήγαινε πρώτα στο δικό σου αφεντικό να του ζητήσεις εξηγήσεις κι έλα μετά σε μας με τις απαντήσεις σου κι αν δεν τις αναρτήσουμε τότε μπορείς, δικαιούσαι και νομιμοποιείσαι, να μας βάζεις ταμπέλες, μέχρι τότε - ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ.
Ο διαχειριστής του blog

8 Φεβ 2010

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ»

Στα πλαίσια της κοπής πίτας της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, εξαπέλυσε αυστηρή κριτική στο δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σπύρο Σόφρα σχετικά με την αδράνεια και ολιγωρία που επιδεικνύει για την ολοκλήρωση των εργασιών – διαδικασιών αφενός της αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης αφετέρου της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος στην καθαριότητα , στην αποτυχημένη διαδικασία της ανακύκλωσης, στην απουσία του δήμου από τον καθαρισμό των ακτών, στην ακατάλληλη οδοποιία και στον ελλιπή δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.
Στην συνέχεια κατήγγειλε τον κ. δήμαρχο για ανικανότητα διασφάλισης των οικονομικών συμφερόντων του δήμου, όταν από τραγική δική του ολιγωρία η Ε.ΥΔ.ΑΠ. μετά από δικαστική απόφαση κατέσχε από τα ταμεία του δήμου 3,5εκατομμύρια €, αφού προηγουμένως ο κ. δήμαρχος δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των oφειλών του Δήμου προς αυτήν.
Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Τσαβαρής τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν είτε να επενδυθούν σε διάφορες ανάγκες του Δήμου, είτε να αποπληρωθούν οι οφειλές του Δήμου στην τοπική αγορά.

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του ότι προκειμένου ο κ. δήμαρχος να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τις αδυναμίες της πολιτικής του δράσης επιλέγει ως πολιτική του στρατηγική την «εικονική πραγματικότητα» πετώντας στον αέρα ένα προεκλογικό βεγγαλικό για δήθεν κατασκευής γέφυρας από Φανερωμένη στα Μέγαρα.
Ιδιαίτερα δε, τόνισε ότι ο κ. δήμαρχος προχώρησε σε αυτήν την εξαγγελία επιδεικνύοντας αδιαφορία για την κοινωνική διαβούλευση και προβληματισμό σχετικά με την αποδοχή του έργου από τους δημότες της Σαλαμίνας και ότι αυτή η αποδοχή θα πρέπει να καταγραφεί μέσα από δημοψήφισμα.
Μάλιστα ανταπαντώντας στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε ο Δήμος με τίτλο: «Το Πάσχα αργεί ακόμη» ο κ. Τσαβαρής τόνισε με νόημα απευθυνόμενος στον κ. δήμαρχο «κ. Σοφρά το Πάσχα μπορεί να αργεί ακόμη αλλά η πολιτική ανάσταση του τόπου πλησιάζει».
Το γραφείο τύπου

7 Φεβ 2010

Αναμενόμενο σωσίβιο στο Σοφρά από τον Βαγγέλη Αγαπίου!!! (του ανώνυμου blogger «07 Φεβρουαρίου 2010 10:42 μ.μ. »)

Στα πλαίσια του πλουραλισμού και της ελεύθερης έκφρασης όλων των απόψεων, δημοσιεύουμε την κατωτέρω επιστολή του φίλου blogger ατόφια και χωρίς δικό μας σχολιασμό.
Σας δίνουμε ελεύθερο βήμα των απόψεων σας, άσχετα από το αν συμφωνούμε ή όχι μαζί σας.
Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε εσωκομματικά θέματα του οιουδήποτε κόμματος.

Ο «α… δεξιός» που έδωσε την Δημαρχία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ξαναχτύπησε. (καμαρώστε τον εσείς που διαμαρτύρεστε γι’ αλλότρια… ….)

Πάνω που διαφαινόταν να τα «βρίσκουν» οι «σωτήρες» της δεξιάς στο νησί, τουλάχιστον για την 2η Κυριακή, ήλθε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βαγγελαλάκης, να διασπάσει γι’ άλλη μια φορά το μέτωπο της πολύπαθης Νουδούλας.
Είναι αλήθεια, πως μετά την περί ου ο λόγος επιστολή στήριξης Σοφρά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αντί το κόμμα να στείλει στο σπίτι τους αυτούς που ομόφωνα συνυπογράψανε την ως άνω επιστολή - τους συγκάλυψε - προφανώς για να μην επιμεριστούν τις ευθύνες για το όλο θέμα.
Βλέπεις ενός άχρηστου κι ανύπαρκτου κομματικού μηχανισμού, μύρια έπονται και τ’ αποτέλεσμα το ‘δαμε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.
Ανύπαρκτος ο κομματικός μηχανισμός στο νησί, το μόνο που τους απασχολεί, είναι οι εκδηλώσεις και οι εκδρομές για τους «γνωστούς λόγους».
Έτσι κι ο Βαγγελαλάκης, βλέποντας πως κινδυνεύει το δίδυμο Σοφράς / Αγγέλου, κι η πίτα όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά διευρύνεται, αποφάσισε να τους δώσει για άλλη μια φορά ένα χέρι βοηθείας για να συνεχίσουν να του φορτώνουν τα καράβια του.
Έτσι πετά το σωσίβιο της πολυδιάσπασης του κόμματος του και τους κάνει πάσα όπως θα λέγαμε και στο ποδόσφαιρο για να βάλουν εκείνοι το γκολ μια κι ο ίδιος είναι άχρηστος. {Με την παράκληση για δημοσίευση}

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Δηλώσεις επί δηλώσεων, αντιρρήσεις επί αντιρρήσεων, αρνήσεις επί αρνήσεων για τους τρεις μισθούς του κυρίου ΔΗΜΑΡΧΟΥ, γράφανε οι εντεταλμένοι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ότι ο δήμαρχος δεν λαμβάνει τους τρεις μισθούς, ενώ στα δημοτικά συμβούλια άλλα επιβεβαιώνονται.
Πράγματι λαμβάνει τρεις μισθούς. ΥΣΤΕΡΑ από κάμποσο χρονικό διάστημα και μη μπορώντας να αποδείξουν το αντίθετο δηλώνουν με επιβεβαίωση, ότι όντως ο κύριος ΔΗΜΑΡΧΟΣ λαμβάνει τους τρεις μισθούς, αλλά αυτοί είναι νόμιμοι.
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σε συνέντευξη βαρυσήμαντη που έδωσε ο υπεύθυνος τύπου σε γνωστή ταβέρνα, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τους τρεις μισθούς ΜΥΔΡΟΥΣ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
Ερωτώ, εγώ ο απλός πολίτης το εξής:
1) ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ τους τρεις μισθούς γιατί θυμώνετε όταν σας το αναφέρουν;
2) ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, προς τι λοιπόν αυτή η φασαρία για κάτι που είναι αλήθεια;
3) ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ για τέτοιες πράξεις και κάνετε τα χειρότερα;
4) ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ κάτω από το πρίσμα της συγκεντρωτικής εξουσίας;
ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω πως καταστρατηγείται την πραγματικότητα και την αναφέρετε στη δήλωσή σας σχετική φιλολογία και τεχνική συναδέλφου που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει την προσωπικότητά σας.
ΕΓΩ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ:
ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΛΟΓΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ.
Παρακαλώ να το αναρτήσετε για σχολιασμό, σαν επίκαιρο θέμα του τύπου.

Αγαπητέ φίλε πραγματοποιούμε την επιθυμία σου, αλλά αν πιστεύεις πως ο κ. Δήμαρχος θα μας εκπλήξει ευχάριστα στέλνοντας σου απάντηση μέσα από το blog, πλανάσαι πλάνην οικτράν.
Μούγκα στην στρούγκα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που του απευθύνουμε ερωτήματα bloggers ή δικά μας.