Για να ακούσεις, πάτα Play

***** Ακούτε και διαδίδετε τον Salamis News Radio είναι η δικιά σας φωνή*****

24 Δεκ 2009

Την πρώτη του συντριπτική ήττα υπέστη ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς στην συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2009

Την πρώτη του συντριπτική ήττα υπέστη ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς στην συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2009. Πολύ ανησυχητικές οι πρώτες ενδείξεις για το 2010, για τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Σοφρά μια κι ο ουρανός της συμπολίτευσης συννέφιασε πριν καν μπει ο νέος χρόνος, χωρίς να διαβλέπουμε φως στον ορίζοντα αντιθέτως. Στο 4ο θέμα που αφορούσε την Γούβα Μπατσί και τις εξορύξεις του φίλου του κ. Αγγέλλου, πέρασε η πρόταση του κ. Γιάννη Τσαβαρή για χρήση του λατομείου αποκλειστικά και μόνο για το νησί κι όχι εκτός αυτού. Την πρόταση στήριξαν τελικά και μέλη της πλειοψηφίας όπως ο κ. Κώστας Αγαπίου κα. Αναμένουμε να δούμε τις προτάσεις και τα μέτρα του απερχόμενου Δημάρχου για να τον κρίνουμε επί της ουσίας, θα φανεί αντάξιος των περιστάσεων ή …. Σε κάθε περίπτωση ο περιβαλλοντολογικός σύλλογος δραστηριοποιείται και αναμένουμε τις εξελίξεις.

22 Δεκ 2009

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Ε Ι Σ σε Δημοτικό Συμβούλιο για τις 23-12-2009 στις 6μμ & 8μμ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΔΗΜ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σαλαμίνα 18.12.2009 Αρ.Πρωτ:- 28924-
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς τον Τοπικό τύπο
΄Εχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ άρθρου 95 του Δημοτικού και Κοιν. Κώδικα (Ν.3463/06 ΦΕΚ. Α΄114/2006), να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος την 23η Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κατάστημα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1.- Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας , οικ. Έτους 2009
2.- Λήψη απόφασης για την καθιέρωση λειτουργίας σε 24ωρη βάση και καθιέρωση υπερωριακής νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας στο μόνιμο προσωπικό του Δήμου Σαλαμίνας, που εργάζεται στην καθαριότητα , τον Ηλεκτροφωτισμό, την Ύδρευση και το Νεκροταφείο, για το έτος 2010.
3.- Κατανομή πιστώσεων έτους 2009, για λειτουργικές δαπάνες των Σχολείων Δήμου Σαλαμίνας.
4.- Ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την λειτουργία του λατομείου στη θέση ΓΟΥΒΑ-ΜΠΑΤΣΙ, κατόπιν κατάθεσης πορίσματος της διαπαραταξιακής Επιτροπής , (απόφαση 85/2009 Δ.Σ/λίου).
5.- Συζήτηση του θέματος που αφορά την Ανακοίνωση-Καταγγελία της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, κατόπιν αιτήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 215 παρ. 3 Ν. 3463/2006 του Δ.Κ.Κ.)
6.- Οικονομική ενίσχυση Αναξιοπαθούντων Δημοτών
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΜΙΚΡΟΜΑΣΤΟΡΑ-ΝΑΝΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σαλαμίνα 18.12.2009 Αρ.Πρωτ:- 28923-
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς
΄Εχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 95 & 159 του Δημοτικού και Κοιν.Κώδικα (Ν.3463/06 ΦΕΚ. Α΄114/2006), να σας καλέσουμε σε Τακτική-Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 23η Δεκεμβρίου 2009 , ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα:
1.- Έγκριση σχεδίου δράσης οικονομικού έτους 2010 και ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας, οικονομικού έτους 2010.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΜΙΚΡΟΜΑΣΤΟΡΑ-ΝΑΝΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

21 Δεκ 2009

Αιματηρή απόπειρα ληστείας με τραυματίες δυο αστυνομικούς σημειώθηκε στις 15:10 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Σαλαμίνας



Άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες χωρίς, ωστόσο, να προλάβουν να αφαιρέσουν χρήματα.


Τους δύο ληστές προσπάθησαν να εμποδίσουν δύο αστυνομικοί - ένας υπαρχιφύλακας και ένας αρχιφύλακας - οι οποίοι, όμως, δέχθηκαν τα πυρά των ληστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι, αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται ο αρχιφύλακας που έχει τραυματιστεί στο πόδι, τον θώρακα και τη μέση.

Μετά την ληστεία, ένα φορτηγάκι μπεζ εντοπίστηκε στην περιοχή της Φανερωμένης το οποίο εξετάζεται αν είναι το όχημα διαφυγής τους ως και μια μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην περιοχή.

20 Δεκ 2009

Για τον ανώνυμο φίλο σχολιαστή «19 Δεκεμβρίου 2009 11:56 π.μ.» στο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»







έχεις κάτι τεκμηριωμένο να μας στείλεις στο Ε-Μαιλ(;) να δεις αν το σηκώνουμε(;) Όχι λόγια του αέρα, στοιχεία κι εδώ είμαστε εμείς, δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα και για ΚΑΝΕΝΑΝ φτάνει να υπάρχουν στοιχεία.

14 Δεκ 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σαλαμίνα 11.12.2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ / Αρ.Πρωτ:-28439-
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΔΗΜ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς τον Τοπικό Τύπο
Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ άρθρου 95 του Δημοτικού και Κοιν. Κώδικα (Ν.3463/06 ΦΕΚ. Α΄114/2006), να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος την 15η Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:
1.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Σαλαμίνας , οικ. Έτους 2009
2.-Έκφραση σύμφωνης γνώμης στην Αναμόρφωση του Α΄ Παιδικού Σταθμού οικονομικού Έτους 2009 Δήμου Σαλαμίνας.
3.-Μεταφορά της Δικηγόρου Δήμητρας Λαλάγκα του Γεωργίου από τη ΔΗ.Κ.Ε.Σ.Α. σε υφιστάμενη κενή οργανική θέση δικηγόρου του Δήμου με σχέση έμμισθης εντολής - πάγια αντιμίσθια (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 269 του Ν.3463/2006 σε συνδυασμό με το Ν.3801/2009 άρθρο 2).
4.-Παράταση σύμβασης προμήθειας καυσίμων Λιπαντικών έτους 2009 μέχρι ολοκληρώσεως των νομίμων διαδικασιών δημοπράτησης και Σύναψης και Νέας σύμβασης έτους 2010.
5.-Έγκριση πρακτικού προσωρινής και οριστικής Παραλαβής του έργου: «ενιαίο - ολοκληρωμένο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (Γ.Π.Σ. - G.I.S) του Δήμου Σαλαμίνας.
6.-Αποδοχή γνωμοδότησης Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημοσίων έργων για την έγκριση του προϋπολογισμού του 1ου Α.Π.Ε. και παράτασης εκπόνησης της μελέτης <Πολεοδομικός σχεδιασμός και οργάνωση χρήσεων και παρεμβάσεων Δήμου Σαλαμίνας (Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ στα όρια του νέου Δήμου και Αναθεώρηση Υφισταμένου ΓΠΣ).
7.-Καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου: <Κατασκευή αμαξοστασίου και συνεργείου >, στην θέση ΓΟΥΒΑ - ΜΠΑΤΣΙ Δήμου Σαλαμίνας.
8.- Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 83/2008 απόφασης Δ.Σ. σχετικά με τον καθορισμό της δαπάνης σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή ΚΑΝΑΚΙΑ.
9.-Έγκριση του 1ου ΑΠΕ του έργου:< Κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας>.
10.-Εκδίκαση ένστασης που αφορά το έργο κατασκευή-βελτίωση αστικού και Επαρχιακού δικτύου
11.-Έγκριση πρακτικού εκτίμησης για την αποζημίωση ιδιοκτησίας Πατάπη Αμαλίας, στην περιοχή Αγίας Μαύρας Δήμου Σαλαμίνας και ψήφιση πίστωσης.
12.- Έγκριση της μελέτης: «Περιβαλλοντική μελέτη του έργου, επέκταση Δημοτικού δικτύου φωτισμού Δήμου Σαλαμίνας στον οδικό άξονα Λεωφ. Φανερωμένης».
13.-Χορήγηση ή μη απλής παραχώρησης παραλίας έναντι των Ο.Τ. 15 και Ο.Τ.17 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στο Δήμο Σαλαμίνας, στον κ. Πέτρο Σοφρά για το υπάρχον περίπτερο που διατηρεί για την πώληση οστρακοειδών, διαστάσεων πλάτους 3,35 μ. και μήκους 4 μ. συνολικού εμβαδού 13,4 τ.μ. με αντάλλαγμα.
14.- Έκδοση ή μη άδειας κατασκευής πέργκολας επί του πεζοδρομίου στην Λεωφόρο Σαλαμίνας 278, στο Δήμο Σαλαμίνας.
15.- Διορθώσεις λογαριασμών Ύδρευσης.
16.-Διαγραφή από χρηματικό κατάλογο.
17.-Διορθώσεις χρηματικών καταλόγων για εισφορά προκαταβολής 10% λόγω ένταξης στο σχέδιο πόλης.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΜΙΚΡΟΜΑΣΤΟΡΑ-ΝΑΝΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

11 Δεκ 2009

Η Πρωτοβουλία πολιτών Σαλαμίνας, για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 11 Δεκεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού


Σαλαμίνα 11 Δεκεμβρίου 2009

Με εφαλτήριο την επέτειο της Παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα πρέπει να ενδιαφερθούμε για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών παγκοσμίως, ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας κτλ.
Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή, όπου η εγκληματικότητα και η βία σε βάρος των παιδιών μαστίζει. Καθημερινώς γινόμαστε «αμέτοχοι» θεατές παιδικών βασανιστηρίων που ξεπερνούν κάθε ανθρώπινη φαντασία.
Με δεδομένο ότι τα παιδιά δεν μπορούν από μόνα τους να διασφαλίσουν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης – για το λόγο αυτό είναι υποχρέωση όλων μας να δημιουργήσουμε για κάθε παιδί της υφηλίου συνθήκες ζωής, που θα διέπονται από ένα περιβάλλον υγείας, στοργής, ασφάλειας και ειρήνης.
Για τους λόγους αυτούς ας εναντιωθούμε σε κάθε είδους βία και παιδική εκμετάλλευση, αν δε θέλουμε τα παιδιά μας να καταστούν «άβουλα πιόνια στην παγκόσμια σκακιέρα της εγκληματικότητας».
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

9 Δεκ 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ κ. Γιάννη ΤΣΒΑΡΗ, στον κ. Βαγγέλη ΑΓΑΠΙΟΥ


Σαλαμίνα 9 Δεκεμβρίου 2009

Λυπάμαι γιατί για μία ακόμη φορά ο κ. Βαγγέλης Αγαπίου δείχνει αδυναμία να κατανοήσει το περιεχόμενο της επιστολής που δημοσίευσα και αναφέρεται στην έγκριση από το Δ.Σ. της σύναψης συμπληρωματικής σύμβασης για τη χερσαία και θαλάσσια μεταφορά θραυστού υλικού, από την Κεραμιδέζα της Μάνδρας Αττικής, στο νησί μας ύψους 520.000€ στις 13-10-09.

Βέβαια χωρίς να το καταλαβαίνει ο κ. Αγαπίου Β., γίνεται συνήγορος υπεράσπισης των όσων λέω, αφού και αυτός δηλώνει ότι το 2006 δεν μεταφέρθηκε θραυστό υλικό από το λατομείο της Κεραμιδέζας στη Σαλαμίνα.
Μάλιστα του θυμίζω ότι σε κάποιο σημείο της επιστολής μου αναφέρω τη φράση: «που τάχα λένε ότι μετέφεραν;» Κάτι που σαφέστατα υποδηλώνει ότι έχω σοβαρές επιφυλάξεις για το αν πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των υλικών.

Κλείνοντας θέλω να τον παρακαλέσω να διαβάσει προσεκτικότερα την ανακοίνωση, και τότε θα καταλάβει το νόημα της επιστολής μου, αφού σε καμία περίπτωση αυτή δεν αναφερόταν δυσφημιστικά σε αυτόν.

Αντίθετα μετά την τοποθέτηση του κ. Αγαπίου, θα πρέπει επιτέλους ο κ. Σοφράς, να βρει τη δύναμη να απαντήσει στα ερωτήματα που δημόσια του έχω θέσει και αφορούν κυρίως θέματα χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

10η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα αφύπνισης-ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλουμε να κάνουμε μια αναφορά στις 10 Δεκέμβρη 1948, όταν τα Ηνωμένα Έθνη υπέγραψαν την Οικουμενική Διακήρυξη για την προστασία και διαφύλαξη τους.

Από τότε πέρασαν 61 χρόνια και ενώ μέσα σ’ αυτό το διάστημα ο πολιτισμός «εξελίχθηκε» ραγδαία, η τεχνολογική ανάπτυξη έκανε άλματα και η ζωή μας «καλυτέρευσε» εξακολουθούν να υπάρχουν αναρίθμητα θύματα διακρίσεων, συλλήψεων, φυλακίσεων, βασανισμών….
Σ’ αυτήν τη διαρκή μάχη είναι βέβαιο ότι μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο η ευαισθητοποίηση αλλά και ο κατάλληλος χειρισμός της παγκόσμιας κοινής γνώμης απέναντι στα κάθε λογής κέντρα εξουσίας που αντιμάχονται την ανωτέρω Διακήρυξη.
Οι διατάξεις που διατυπώθηκαν στις 10 Δεκέμβρη 1948 αποτελούν πατρογονική κληρονομιά και αναφαίρετο δικαίωμα για όλη την ανθρωπότητα προκειμένου να της δοθεί η ευκαιρία να αναλάβει δράση αναβαθμίζοντας την παρουσία της. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναλάβουν δράση όσοι αισθάνονται ότι προσβάλλεται η συνείδησή τους ή ταυτόχρονα παραβιάζεται η ανθρώπινη υπόστασή τους.
Τέλος η συνειδητή συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια υπεράσπισης όλων των ανωτέρω αποτελεί μονόδρομο δημοκρατίας, πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Γιάννης Τσαβαρής
υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α.με.Α ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Νέα διοίκηση στον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, όπως αυτή προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 22 Νοεμβρίου 2009

Διοικητικό συμβούλιο
  1. Πρόεδρος Μιχάλης Κανάκης
  2. Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σακελλαρίου
  3. Γραμματέας Μαίρη Κανάκη
  4. Ταμίας Γεώργιος Παπαλεονάρδος
  5. Μέλος Ελένη Σμυρνιώτη
  6. Μέλος Ρούλα Ραπατζίκου
  7. Μέλος Μάρκος Ακύλας

Αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ:

  1.  Σπύρος Ευσταθίου
  2. Εύη Μικρομάστορα
  3. Γεώργιος Ανδρέου

Εξελεγκτική επιτροπή

  1. Μιχάλης Διγενάκης
  2. Γεώργιος Καρούσης
  3. Γεώργιος Φήμης

Αναπληρωματικά μέλη εξελεγκτικής επιτροπής

  1.  Σωτήρης Ανδριανός
  2.  Νίκος Κουτσοδήμος

7 Δεκ 2009

Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2009-2010


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου2009: Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη.
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας.

Φεβρουάριος 2010: Ετήσια εκδρομή του Συλλόγου.

Απρίλιος 2010: Εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Σάββατο 1η Μαΐου 2010: Πρωτομαγιάτικος χορός.

Ιούνιος 2010: Εκδήλωση με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ιούνιος 2010: Ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση.

Οκτώβρης 2010: Γιορτή της Ρακής.

Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Καπετανάκης

Ο Γραμματέας Γιάννης Αρμενάκης

Για πληρέστερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε την σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο: http://www.cretansofsalamis.gr/  αλλά και το blog που διατηρούν στην δ/ση: http://syllogoskritonsalaminas.blogspot.com/

2 Δεκ 2009

Ο σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης Νίκου Καζαντζάκη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ’09 στις 7:30 το βράδυ

Ο σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 52 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού στοχαστή, Νίκου Καζαντζάκη το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ’09 στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα Δημήτρη ΜΠΟΓΡΗ.
Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΣΑ, μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα προσφερθεί Κρητικό κέρασμα.

1 Δεκ 2009

Επίσκοπος Κοσσόβου και Μετοχίων Αρτέμιος, Εκκλησίες και μοναστήρια δυο μήνες χωρίς ρεύμα

01.12.2009. Πηγή: Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Beta

Ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης δήλωσε στις αρχές του Νοεμβρίου ότι απευθύνθηκε τρείς φορές στους αρμόδιους στο Βελιγράδι και στο Υπουργείο Κοσσόβου και Μετοχίων με την αίτηση να εξευρεθεί λύση για το πρόβλημα των περισσότερων από 20 μοναστηρίων και εκκλησιών στο Κόσσοβο τα οποία δεν έχουν ρεύμα δυο μήνες, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Ο επίσκοπος είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Beta, ότι συνεχίζει να αναμένει απάντηση επειδή αυτές οι εκκλησίες και τα μοναστήρια δεν μπορούν μόνα τους να λύσουν το πρόβλημα - δηλαδή υπογράφοντας συμβόλαιο με την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του Κοσσόβου (ΕΗΚ) επειδή αυτό θα σήμαινε ότι αναγνωρίζουν τους θεσμούς του ψευδοκράτους του Κοσσόβου και το ανεξάρτητο Κόσσοβο.

Οι δηλώσεις που κατά καιρούς εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ως απάντηση στις αιτήσεις μας, είπε ο Επίσκοπος Αρτέμιος.«Σε έναν ημερήσιο τύπο έγραφε αυτές τις ημέρες ότι το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε μόνοι μας.

Έγραφαν τα ίδια λόγια που απευθύνονταν στον λαό μας όταν ορισμένα χωριά αποκοπήκαν από το ηλεκτρικό δίκτυο και αφέθηκαν χωρίς βοήθεια να λύνουν μόνα τους το πρόβλημα και το έλυσαν μόνοι τους έτσι ώστε αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβόλαια με την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού του Κοσσόβου (ΕΗΚ). Εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιου είδους λύση», είπε ο Επίσκοπος.

Ο επίσκοπος επίσης υπενθύμισε την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σερβικοί ιεροί τόποι, μεταξύ των οποίων και η Εκκλησία Samodreza, στην οποία ο σερβικός στρατός μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων πριν από την μάχη του Κοσσυφοπεδίου το έτος 1389 και η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ως τουαλέτα.

«Η αρχαιότερή και η σημαντικότερη μας εκκλησία, που επαινέθηκε στα λαϊκά τραγούδια, στην οποία ο άγιος πρίγκιπας Λάζαρος κοινώνησε το στρατό του, εν όψει της μάχης του Κοσσυφοπεδίου, βρίσκεται σε θλιβερή κατάσταση που δεν περιγράφεται με λόγια» είπε ο επίσκοπος Αρτέμιος και πρόσθεσε ότι η εκκλησία «μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο με όλα τα συνακόλουθα».

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι μόνο αυτή η εκκλησία που βεβηλώθηκε, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες στις οποίες δεν έχει δυνατότητα πρόσβασης. Η αποκοπή των σερβικών μοναστηρίων και εκκλησιών από το ηλεκτρικό δίκτυο άρχισε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα πάνω από 20 εγκαταστάσεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχουν ρεύμα και μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα μοναστήρια: Γκρατσάνιτσα, Οι Άγιοι Αρχάγγελοι στο Πρίζρεν, η Μονή Αγίων Αναργύρων στο Zociste, η Μονή Goric δίπλα στο Istok, και το Devic δίπλα στην Srbica.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ναυτικού ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) Δεκέμβρης ‘09

Το Δ. Σ. του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας (ΝΟΒΣ) αισθάνεται την υποχρέωση για την σημαντική βοήθεια στο Ναυταθλητικό έργο που μεθοδικά προετοιμάζει φιλοδοξεί να παρουσιάσει προς όφελος της νεολαίας του νησιού, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ:
Το Δ. Σ. του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας για την δωρεά τριών ιστιοπλοϊκών σκαφών “optimist” και δύο ιστιοσανίδων.
Το Δ. Σ. του Ναυταθλητικού Ομίλου Ειρήνης – Φιλίας για την δωρεά ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους “optimist”
Την επιχείρηση “Goody’s” για την δωρεά δύο ιστιοπλοϊκών σκαφών “optimist”
Το Δ. Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνος για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε για ναυταθλητικούς σκοπούς.
Το Δ. Σ. του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ελληνικού για την έναντι συμβολικού ποσού παραχώρηση δύο ιστιοπλοϊκών σκαφών “optimist” και ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους “laser std”
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
______________________
Τον Ναυτικό όμιλο μπορείτε να τον επισκεφθείτε και στην σελίδα του http://www.nobs.gr/